Tip pre športovcov na sobotu: V Zálesí sa koná Beh Susedov

20.9.2017
0

Zdroj: Beh Susedov

Páčil sa vám článok?

V obci Zálesie (medzi Mostom pri Bratislave a Ivankou pri Dunaji) sa v sobotu (23.9.) koná už 5. ročník komunitného podujatia Beh Susedov. Svoje sily si zmerajú desiatky profesionálnych, ale aj rekreačných bežcov. Popri hlavnom behu s dĺžkou 6,5 km je pripravený aj beh pre deti a sprievodné športové aktivity.      

Miestom konania Behu Susedov 2017 je rekreačný areál parku Zálesíčko v obci Zálesie. Hlavný beh s oficiálnou časomierou štartuje o 11.00 hod. Trať s dĺžkou 6,5 km vedie po spevnenom povrchu, asfalte a po prírode v okolí obce. Popri hlavnom súťažnom behu bude prebiehať i detský beh s dĺžkou trate 450 m priamo v parku Zálesíčko. Celý program, viac informácií a prihlasovací formulár nájdete TU.

Súčasťou podujatia sú každoročne sprievodné aktivity a kultúrny program. Tento rok organizátori opäť pripravili program pre deti, športové prednášky a hry. Podujatie spestrí tanečná hudba a moderovať ho bude DJ Lesky. Na bezpečnosť budú dozerať dobrovoľní hasiči z DHZ Zálesie.

„Beh Susedov organizujeme už päť rokov. Ako fanúšikovia behu, ktorí sa rozhodli pripraviť priateľskú akciu pre našich známych a kamarátov bežcov, sa veľmi tešíme z každoročne sa zvyšujúcej účasti a narastajúcej obľube našej akcie,“ povedal Stanislav Zajaček, organizátor Behu Susedov. „Máme radosť z každého nového účastníka i pravidelných bežcov, pretože nás to každý rok utvrdzuje, že sa v podujatí oplatí pokračovať,“ dodala spoluorganizátorka Monika Sandtnerová. „Beh Susedov sa stal za posledné roky pevnou súčasťou športových akcií, ktoré v Zálesí organizujeme a som veľmi rád, že sa koná práve v našej obci,“ vyjadril sa starosta obce Jozef Meško.

Zdroj: Beh Susedov

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?