Bratislavčan získal zlato a bronz na európskom šampionáte v kolobežkovaní

22.8.2017

Zdroj: Daniel Moesbergen

Páčil sa vám článok?

Cez víkend sa v rakúskom meste Salzburg konali Majstrovstvá Európy v kolobežkovaní. Slovensko na nich veľmi úspešne reprezentoval Dušan Demovič, ktorý sa stal európskym šampiónom v kategórii veteránov a ešte získal aj bronz v maratóne!

O pánovi Dušanovi Demovičovi z Bratislavy, ktorý je azda najznámejším konštruktérom kolobežiek z karbónu na Slovensku a navyše aj aktívnym kolobežkárom, sme už na webe Bratislavských novín písali. Počas uplynulého víkendu, teda presnejšie v dňoch 18. až 20. augusta, urobil radosť všetkým svojim kamarátom či priaznivcov tejto netradičnej športovej disciplíny, keď na európskom šampionáte v kolobežkovaní v rakúskom Salzburgu získal v kategórii veterán titul majstra Európy v pretekoch Kritérium do vrchu na 9 km a ešte uspel aj v maratóne na 42 kilometrov, v ktorom obsadil krásne tretie miesto.

Zdroj: Daniel Moesbergen

„Pán Demovič sa postaral o veľký úspech tohto mladého športu a veríme, že takéto výkony prilákajú ku kolobežkovaniu najmä tie mladšie ročníky a v nasledujúcich rokoch sa dočkáme ďalších kvalitných výsledkov na európskej, ale aj na svetovej úrovni,“ napísala do sprievodného mailu k radostnej informácii o úspechu športovca Beáta Veverová. Náš reprezentant bol jediným pretekárom zo Slovenska, ktorý na Majstrovstvách Európy štartoval, a bola to aj preňho premiéra. Celkovo sa na podujatí zúčastnilo 200 pretekárov z deviatich európskych krajín. Kolobežkársky maratón sa konal na automobilovom okruhu Salzburgring.

Zdroj: Daniel Moesbergen

​(bv, foto: Daniel Moesbergen)

Páčil sa vám článok?