Futbalistky NMŠK triumfovali na turnaji prvoligových tímov v Žiline!

21.8.2017

Zdroj: Facebook R.J.

Páčil sa vám článok?

Družstvo NMŠK Bratislava – druhý zástupca Bratislavy v I. ženskej futbalovej lige sa zúčastnilo pred niekoľkými dňami na turnaji kvarteta prvoligových tímov, ktorý sa konal na ihrisku v Žiline a domov si prinieslo cenný triumf.

Na turnaji, ktorý sa uskutočnil na ihrisku v Dolnom Hričove štartovali štyri prvoligové celky – okrem NMŠK Bratislava, ešte aj ŠK VIX Žilina, Sport Ladies Club Banská Bystrica a MFK Ružomberok. Tímy si zahrali každý s každým v zápasoch na 2 krát 25 minút, čo bolo pre mladé družstvo NMŠK dosť náročné na kondíciu, ale Bratislavčanky všetky tri súboje zvládli a boli ostatným prvoligistkám viac ako vyrovnanými súperkami. „Naše ženy, za ktoré dnes nastúpilo veľa junioriek a musím konštatovať, že mladé hráčky vôbec nesklamali, práve naopak, svojou snahou a nasadením na žilinskom turnaji potešili. V prvom zápase sme remizovali s Banskou Bystricou 1:1, keď náš gól dala Andy Pátková. Škoda len, že 6 minút po jeho strelení si naša mladá stredopoliarka v súboji podvrtla koleno a bude si musieť minimálne na tri týždne dať od futbalu pauzu. V druhom zápase sme po polčase prehrávali so Žilinou 0:1, čo naše dievčatá zdravo nasrdilo a za druhých 25 minút zápas otočili na 4:1 v náš prospech. Dva góly zaznamenala Maja Horňákova a po jednom pridala Silvia Tomašovičová a nováčik v našom drese mladá Rebeka Režná,“ povedal pre Bratislavské noviny tréner NMŠK Roman Jasovský. Mimochodom Rebeka je aj veľmi úspešnou reprezentantkou Slovenska vo footgolfe a víťazkou viacerých turnajov v tomto mladom športe.

„Škoda len, že počas zápasu so Žilinou si pri jednom zo súbojov zranila členok Lucia Kuca Kučerková a jej diagnóza neznie zrovna najlepšie, takže nie je známa ani prognóza jej návratu na trávniky. V poslednom zápase sme hrali o víťazstvo na turnaji s druhým nováčikov I. ligy žien – družstvom MFK Ružomberok sme zvíťazili 2:0. Náš druhý gól doslova zaklincovala 3 minúty pred koncom zápasu do bránky po rohovom kope Hana Beffie Hozánková, keď predtým nás dostala do vedenia naša spoľahlivá kapitánka Mária Horňáková,“ pokračoval Jasovský, ktorému na turnaji chýbalo viacero hráčok pre zranenie, ale aj napriek tomu z neho NMŠK napokon prekvapujúco odchádzalo s celkovým víťazstvom so ziskom 7 bodov za dve výhry a jednu remízu, keď v troch zápasoch strelili 7 gólov a inkasovali len jediný. „Za najlepšiu hráčku nášho družstva bola vyhlásená Hana Hozzánková a najlepšou brankárkou celého turnaja sa stala ďalšia nová posila – len 16-ročná Lea Belošicová. Všetkým dievčatám ďakujem za vzornú reprezentáciu nášho klubu a zraneným hráčkam želám skoré uzdravenie. Myslím, že pre mňa ako trénera ako aj moje zverenkyne bol tento turnaj dobrou previerkou na to, aby sme sa sami presvedčili či bude prvá liga pre nás hrateľná, teda nie až taká náročná ako sa nám pôvodne možno zdala a či sú v nej aspoň niektoré tímy zdolateľné. A dúfame, že áno,“ dodal tréner bratislavských futbalistiek, ktorý má na svojom konte aj niekoľko titulov ešte z čias svojho pôsobenia v ŠK Slovan Bratislava. Hráčky NMŠK čaká tento týždeň posledných pár tréningov pred štartom najvyššej domácej súťaže, na ktorú sa už teraz veľmi tešia. Na stredu majú naplánovaný záhradnú garden party alias  teambuilding a v nedeľu čaká družstvá žien a junioriek prvý ligový zápas na pôde druhého nováčika – Ružomberka, s ktorým v baráži o postup do I. ligy remizovalo NMŠK 1:1.

(ars, foto: Facebook)  

Páčil sa vám článok?