Futbalisti Slovana zvíťazili v ligovom derby na pôde Spartaka Trnava 2:1

20.8.2017

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali v šlágri 5. kola Fortuna ligy v tradičnom derby so Slovanom Bratislava 1:2.

Spartak prišiel o prvé body v tejto sezóne. Na čele tabuľky ho vystriedal nováčik z Nitry, ktorý triumfoval v Senici 1:0. Sobotný zápas v Trnave sledoval rekordný počet divákov - takmer 9-tisíc.

V úvodnej štvrťhodine videli diváci z oboch strán opatrný futbal. V osemnástej minúte pohrozil po prvý raz Slovan, keď zvnútra šestnástky pálil nad bránu Hološko. V 27. minúte už Spartak prehrával. Sekuličov center si v pokutovom území spracoval práve Hološko a strelou zblízka prepálil Vantrubu – 0:1. O tri minúty viedli "belasí" dvojgólovým rozdielom. Tóth neudržal Čavriča, ktorý po ľavej strane unikol do šestnástky a strelou po zemi nedal Vantrubovi šancu – 0:2. Zverenci Ivana Vukomanoviča boli po druhom góle sebavedomejší, v 34. minúte sa blysol výborným zákrokom devätnásťročný Vantruba, na ktorého nebezpečne pálil Mareš. Sebavedomý bol aj de Kamps, legionár v službách Slovana pôsobil až premotivovane, čoho dôkazom boli tri fauly, po ktorých mohol ísť predčasne pod sprchy za druhú žltú kartu. Spartakovci hosťujúceho brankára v prvom dejstve neohrozili.

Podarilo sa im to až v úvode druhého, keď po rohovom kope hlavičkoval Tóth. Po hodine hry sa na trávnik dostal premiérovo v tejto sezóne Brigant. Krátko na to pálil spoza šestnástky Egho, jeho prudkú strelu vyrážal Greif pred seba, kde mu pomohli spoluhráči odkopom. Pätnásť minút pred koncom Trnavčania pridali na aktivite. Kadlecov center Greif vyboxoval len pred seba na nohu Čanturišviliho, ktorý na bránkovej čiare trafil jedného z obrancov hostí. Kontaktný gól prišiel v 77. minúte, po centri Čanturišviliho mieril hlavou presne striedajúci Kubilay Yilmaz – 1:2. V tej chvíli pridalo na aktivite aj viac ako osemtisíc fanúšikov, ktorí hnali svojich miláčikov za vyrovnaním. Záverečné minúty tak patrili domácim. Päť minút pred koncom to skúšal spoza pokutového územia Čanturišvili, mieril tesne vedľa ľavej žrde. Po ňom sa predieral do šestnástky Brigant, prepadol cez súperovho hráča, celý štadión videl penaltový zákrok, no píšťaľka rozhodcu zostala nemá. Zverenci Nestora El Maestra si pripísali prvú prehru v aktuálnom ročníku. Najbližšie ich čaká výjazd na pôdu obhajcu majstrovskej trofeje MŠK Žilina.

Nestor El Maestro, tréner Spartaka Trnava: „Videli sme Slovan s najlepšou zostavou v tejto sezóne. Do zápasu vstúpili výborne. Preukázali sme mu príliš veľa rešpektu a nervozity. Urobili sme niekoľko chýb, ale hrali naozaj dobre. Je pozitívne, že som v druhom polčase videl charakter hráčov a bojovnosť. S troškou šťastia sme mohli získať bod, no nestalo sa tak. Musíme ísť ďalej a pokračovať v našej práci.“

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana Bratislava: „Do Trnavy sme prišli odohrať zápas koncentrovaní. Sme šťastní, že sme vyhrali. Duel bol pre každého hráča, fanúšika i funkcionára veľmi dôležitý. Vedeli sme, že musíme zabrať najmä v prvom dejstve, pretože nám stále chýba veľa vecí. Ukázali sme v ňom kombinačný futbal. Teší ma to i z toho hľadiska, že noví hráči ukázali chuť hrať za Slovan. Priniesli niečo navyše, čo sme v doterajšom priebehu sezóny v mužstve nemali. Po zmene strán som očakával problémy, pretože viacero hráčov nemá za sebou príliš veľa tréningových jednotiek. Musia si zvyknúť na určité automatizmy. Tri body určite tešia.“

(TASR, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?