Vynovený atletický stánok na Lafranconi

1.11.2006
Páčil sa vám článok?

Na Slovensku je pravidlom, že skôr sa postaví obchodné centrum ako nejaké športoviská. Aj preto tlieskame tomu, čo sa podarilo v areáli Fakulty telesnej výchovy a športu UK v Bratislave - na Lafranconi.

Minulý týždeň tu slávnostne otvorili bežecký ovál a sektory pre ďalšie disciplíny. Ovál má štyri dráhy s dĺžkou 350 metrov, okrem toho sú pripravené sektory na skok do diaľky, dva sektory na skok do výšky, jedna výcviková rovinka a sektor na hod oštepom.

„Počítame aj s ďalším využitím tohto športového areálu - napríklad na žiacke súťaže bratislavského regiónu, prípravu slovenských paralympijských reprezentantov v atletike, kondičnú prípravu v rôznych druhoch športu a pevne verím, že sa u nás budú pripravovať aj špičkoví slovenskí atléti,“ povedal v tejto súvislosti vedúci Katedry atletiky FTVŠ UK Tomáš Kampmiller, ktorý bol garantom rekonštrukčných prác.

Rekonštrukcia areálu stála vyše 12 miliónov korún a jej výsledkom je aj bežecký ovál, ktorý prepúšťa vodu (dráha). Naopak, sektory pre technické disciplíny sú pokryté vrstvou, ktorá vodu zachytáva. Využívať ho budú nielen študenti FTVŠ, ale atléti z celej Bratislavy.

Páčil sa vám článok?