Futbalisti Slovana vstúpili do nového ročníka ligy víťazne - v Poprade zdolali Tatran Prešov 5:1

23.7.2017

Zdroj: ŠK Slovan.com

Páčil sa vám článok?

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vstúpili do nového ročníka Fortuna ligy 2017/2018 jasným víťazstvom 5:1 nad 1. FC Tatran Prešov.

Zverenci trénera Ivana Vukomanoviča predviedli v druhom polčase ofenzívne predstavenie, keď využili oslabenie na strane domácich. O prvý hetrik nového ročníka sa v priebehu 19 minút postaral hosťujúci útočník Jakub Mareš.

Prvú výraznejšiu šancu si vypracoval domáci Tatran, ale Wiezik nedokázal z tesnej blízkosti prepáliť hosťujúceho Greifa. Slovan sa postupne do územnej prevahy, ktorú korunoval gólom v 16. minúte. Čavričov center našiel voľného Salátu, ten nikým nekrytý nasmeroval svoju hlavičku do bránky. Prešovčania sa osmelili až v blížiacom sa závere prvého polčasu, ale doplácali na zlú záverečnú fázu. Ich najväčšia šanca prišla v nadstavenom čase, Katonov priamy kop skončil na brvne.
Pre domácich sa druhý polčas začal najhorším možným spôsobom, už po dvoch minútach musel predčasne po sprchy po druhej žltej karte Streňo. "Belasí" využili presilovku v 55. minúte, po peknej kombinačnej akcii nemal Mareš problém doklepnúť loptu do prázdnej bránky. Prešovská odpoveď prišla hneď po rozohratí zo stredového kruhu, po dorážke sa strelecky presadil Katona. Domáci v desiatich nestíhali v obrane, v priebehu štyroch minút inkasovali dvakrát. Najskôr sa presadil v 62. minúte Mareš, v 66. minút pridal ďalší gól Slovana Schet. Hostia pokračovali aj v ďalšom priebehu v ofenzívnom predstavení, v 74. minúte skompletizoval Mareš svoj hetrik. Záver sa už dohrával vzhľadom na stav zápasu v pokojnom tempe, Slovan si na úvod nového ročníka Fortuna ligy pripísal hladké tri body.

Fortuna liga - 1. kolo:
1. FC Tatran Prešov - ŠK Slovan Bratislava 1:5 (0:1)
Gól: 56. Katona - 16. Saláta, 55., 62. a 74. Mareš, 66. Schet, ŽK: Bartek, Petko, Streňo - Sekulič, Rundič, Vittek, ČK: 47. Streňo po 2 ŽK, rozhodovali: Kráľovič - Balko, Lieskovský.
zostavy a striedania:
1. FC Tatran Prešov: Talian – Petko, Bartek (68. Grešák), Jacko, Kačala - Dzurík, Keresteš - Streňo, Katona (82. Micherda), Černák - Wiezik (75. Kraľovič)
ŠK Slovan Bratislava: Greif – Sekulič, Saláta, Rundič, Ligeon - Schet, Savičevič, de Kamps (73. Damnjanovič), Hološko (65. Vittek) - Mareš (77. Oršula), Čavrič

(TASR, foto: FB ŠK Slovan BA)

Páčil sa vám článok?