Na turnaji Ritro Cup rozdelia 75-tisíc dolárov

26.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na prelome tisícročia sa zdalo, že v Bratislave by mohla vzniknúť tradícia väčšieho ženského tenisového turnaja. V roku 1999, keď sa uskutočnil premiérový ročník, Bratislavčania tlieskali víťaznej Mauresmovej.

Francúzka sa o pár rokov neskôr stala jednou z najväčších hviezd svetového ženského tenisu, momentálne je dokonca hráčkou, ktorá sa objavuje aj na 1. priečke svetového rebríčka. Po štyroch ročníkoch sa však turnaj patriaci do WTA Tour skončil a trvalo ďalšie tri roky, kým prišiel pokus o jeho oživenie. Práve tento týždeň sa v Národnom tenisovom centre uskutoční turnaj ženského okruhu ITF Ritro Slovak Open. „Bratislava sa znovu môže tešiť na svetový ženský tenis,“ tvrdí riaditeľ turnaja Igor Moška.

Dotácia súčasného turnaja je síce len 75-tisíc dolárov, čo je o takmer stotisíc menej, ako vyžaduje zaradenie do turnaja WTA Tour, no nemení to na ambíciach organizátorov. „Naším želaním je dostať sa medzi elitné svetové turnaje,“ priznal Igor Moška. Predpokladaný termín, nad ktorým sa uvažuje, je rok 2008...

„Vieme síce, že sa objavujú snahy o zredukovania počtu turnajov WTA Tour, no napriek tomu sa pokúsime vybojovať, aby Bratislava mala aspoň jedno podujatie, na ktorom by sa predstavilo to najlepšie zo svetového ženského tenisu,“ vyjadril svoje želanie Igor Moška.

Divákov, samozrejme, najviac zaujímajú tenistky, ktoré sa v Bratislave predstavia. Je jasné, že fanúšikovia márne čakali na Hantuchovú a spol., no aj mená tých, ktoré sem prídu, sľubujú zaujímavé predstavenia. Slovenskou jednotkou bude Martina Suchá (na fotografii), momentálne sa nachádza okolo 80. miesta svetového rebríčka. O takmer 50 priečok vyššie je turnajová jednotka, Češka Šafářová. Medzi ďalšie kandidátky na víťazstvo sa zaraďujú Talianka Oprandiová a Francúzka Loitová. Voľné karty dostanú slovenské talenty, Cibulková, Rybáriková, Juricová a Kučová.

„Je dobré, že v čase nášho turnaja je len jeden iný,“ prezradil Igor Moška. Práve turnaju v Linzi s dotáciou 600-tisíc dolárov dala prednosť väčšina svetových špičkových hráčok a okrem Hantuchovej sa v Rakúsku predstaví aj druhá najlepšia Slovenka Gajdošová. „V Bratislave dostanú šancu naše talenty, ktoré sú prísľubom do budúcností a ktoré teraz dostanú šancu zahrať si na významnom turnaji,“ dodal Igor Moška.

Hlavná časť turnaja sa začala v pondelok. Do piatka je vstupné 50 korún, počas víkendových semfinále a finále bude cena 100 korún. Víťazka turnaja dostane 11 160 dolárov.

Páčil sa vám článok?