Slov-Matic FOFO Bratislava je majstrom Slovenska vo futsale

11.6.2017
0
Slov-matic fofo bratislava je majstrom slovenska vo futsale - Futsal
Páčil sa vám článok?

Vo finále slovenskej futsalovej ligy ročníka 2016/2017 sa stretli dva najlepšie slovenské kluby a oba z nášho hlavného mesta a to Slov-Matic FOFO Bratislava - Across Pinerola Bratislava. V poslednom piatom zápase sa po riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 5:5 a o majstrovi museli rozhodnúť penalty. Úspešnejší v nich boli hráči Slov-Maticu, ktorí sa tešia už z dvanásteho titulu majstra SR.

Piaty finálový zápas sa odohral v sobotu 10. júna 2017 pred rekordnou návštevou 500 divákov, ktorí do posledného miesta zaplnili halu Mladosť.

Hneď v 13. sekunde ohrozil Serbin bránu Pineroly, ale mieril tesne vedľa. V ďalšom priebehu boli aktívnejši hráči Slov-Maticu, šancu Kyjovského z 3. minúty zneškodnil Herko a zaznemal prvý zákrok v zápase. Na konci 3. minúty sa presadil po ľavej strane Bagin a krížnou nahrávkou našiel voľného Hájeka, ktorý otvoril gólový účet zápasu – 0:1. V 8. minúte využil chybnú rozohrávku Hájeka hráč Slov-Maticu Kyjovský a našiel Rafaja, ktorý vyrovnal stav na 1:1. V 11. minúte sa po kombinácii A. Zdráhala, Haľka a Ricka dostal do šance posledný menovaný, ale jeho umiestnenú strelu zneškodnil Herko. V 13. minúte po faule na Zaťoviča mala možnosť Pinerola priameho kopu z pravej strane, ktorý zahrával Hájek a priamou strelou prekonal po druhýkrát Gašparoviča – 1:2. V 17. minúte sa dostal do dobrej príležitosti Halás, ale Gašparovič jeho šancu zmaril. V poslednej minúte po nepresnej rozohrávke Haľka sa dostal k lopte Belaník a vystrelil na Gašparoviča, ktorý bol aj tentokrát pozorný a jeho strelu vyrazil na roh. Posledná polminúta prvého polčasu patrila hráčom Slov-Maticu, ale z tlaku vyťažili len jeden strelecký pokus Kyjovského, ktorý Herko zneškodnil. 

Do druhého polčasu lepšie vstúpili domáci, keď sa Serbin presadil, ale v sľubnej šanci ho za cenu žltej karty stiahol Marušinec. O pár chvíľ neskôr prečítal nahrávku Hájek a rútil sa sám na Gašparoviča, ale tentokrát jeho pokus Gašparovič zlikvidoval.  Za okamih mali ďalšiu šancu hosťujúci hráči, keď štandardnú situáciu zahrával Hájek, ktorý nahral na strelu Belaníkovi, ale jeho pokus domáci brankár vyrazil. V 22. minúte sa dostal po pravej strane do úniku Štrbák, ale jeho zakončenie vyrazil Gašparovič na roh. V 23. minúte sa indiviiduálne presadil M. Zdráhal, jeho nepríjemnú strelu Herko vyrazil. Ešte v tej istej minúte sa Bahna presadil cez Hájeka a nahrávkou našiel v šestke M. Zdráhala, ktorý sklzom dopravil loptu do Herkovej brány – 2:2. V 26. minúte sa dostal Haľko k lopte a z dobrej pozície mieril tesne vedľa brány Pineroly. O minútu neskôr sa presadil cez niekoľko hráčov Serbin, ale vo veľkej šanci trafil iba pozorného Herka. V prebiehajúcej 27. minúte zahrával Slov-Matic roh,  Rick našiel v šestke Serbina a ten sa otočil okolo Marušinca a z bezprostrednej blízkosti Herka ho prekonal a dostal prvýkrát v stretnutí do vedenia Slov-Matic – 3:2. V 28. minúte využil zaváhanie Kyjovského Belaník, ale jeho pokus Gašparovič vyrazil a následna dorážka Paštrnáka mierila vedľa. O chvíľu sa do šance dostali domáci hráči, ale M. Zdráhal nedotiahol poriadne na loptu a tak Herko jeho pokus vyrazil. V 29. minúte zbytočne potiahol Serbin hosťujúceho hráča a nasledoval priamy kop, ktorý zahrával faulovaný Hájek, najprv našiel prihrávkou Belaníka, ten priťukol Zaťovičovi, ktorý vystrelil, ale Gašparovič jeho strelu vyrazil priamo pred Belaníka a jeho strela skončila v bráne Slov-Maticu – 3:3. V 34. minúte sa presadil cez domáceho hráča Bagin, našiel voľného Belaníka, ale v dobrej príležitosti zakončil nad bránu Slov-Maticu. V ďalšom priebehu sa obidvaja aktéri dostávali sporadicky k zakončeniu. V posledných sekundách druhého polčasu sa z pravej strany presadil Kyjovský, jeho strela skončila na ľavej žrdke Herkovej brány a Slov-Matic bol veľmi blízko k streleniu štvrtého gólu. Po riadnom hracom čase bol stav na svetelnej tabuli 3:3 a rozhodujúci zápas sa dostal do predĺženia.

Na konci prvej minúty predĺženia  sa zdráhal presadil cez Marušinca a nahrávkou na zadnú tyč našiel Kyjovského, ktorý nemal problém loptu dopraviť do brány Pineroly - 4:3. V 32. minúte sa po Kozárovom nákope dostal do vyloženej šance Rick, ale jeho šancu Herko zneškodnil. O minútu neskôr sa dostali do šance opäť hráči Slov-Maticu, ale Kyjovského strelu vyrazil pozorný brankár Pineroly. V 35. minúte sa po rýchlom brejku dostal k lopte Kozár, ktorý našiel A. Zdráhal a ten zvýšil krížnou strelou na 5:3. 

 V druhej polovici predĺženia Pinerola hneď od úvodu začala hrať s piatymi hráčmi. V 38. minúte strelou špicom znížil na rozdiel jedného gólu Belaník, keď využil chybu Kyjovského – 5:4. O minútu neskôr mali hráči Slov-Maticu pri power-play Pineroly veľkú príležitosť na zvýšenie náskoku, ale M. Zdráhal nedotiahol na Kozárovu nahrávku a netrafil odkrytu bránu.  V predposlednej minúte predlženia sa po peknej akcii na jeden dotyk  v hre s piatymi hráčmi dostal ako posledný k lopte Halás a vyrovnal na 5:5. Už do konca predlženia sa stav nezmenil a musel rozhodnúť o majstrovi penaltový rozstrel. 
V penaltách v prvej sérii boli úspešní obidvaja strelci (Haľko a Hájek), v druhej sérii Bahna sa nemýlil a najlepší strelec Pineroly Zaťovič trafil iba pravú žrď Gašparovičovej brány. Rozhodujúcu penaltu strelil Rafaj a Slov-Matic sa mohol tešiť z dvanásteho titulu.

góly: Rafaj, Kyjovský, Serbin, M. Zdráhal, A. Zdráhal - Hájek, Belaník po 2, Halás
ŽK: Rick - Marušinec
500 divákov

Vladimír Ambrozek (Slov-Matic FOFO Bratislava): „Išli sme si pevne za svojim cieľom, verili sme si aj za nepriaznivého stavu. Máme skúsenejšie mužstvo, najmä množstvo ťažkých zápasov chalanov, ktoré odohrali, rozhodlo. Končí sa jedna veľká futsalová éra Slov-Maticu, ale začína nová. Veríme, že rovnako úspešná. Na posledný zápas pod hlavičkou Slov-Maticu sa symbolicky objavil v zostave aj junior, syn človeka, ktorý tomuto športu zasvätil celý svoj život a venoval mu celé svoje srdce. Tento titul, po nervydrásajúcom priebehu, patrí najmä Martinovi do neba. Mladosť praskala vo švíkoch, odmenou jej bol dnešný neuveriteľný zápas, ktorý bol zásluhou oboch tímov reklamou na futsal! Zvíťaziť môže iba jeden, po minulej sezóne sme Pinerole dokázali oplatiť prehru v rozhodujúcom piatom zápase a tak sme určite spokojní."

(ars, foto: futsal)

Páčil sa vám článok?