Darovať krv sa v piatok chystajú aj hokejisti bratislavského Slovana!

30.11.2016
0
Darovať krv sa v piatok chystajú aj hokejisti bratislavského slovana! - Darovanie krvi
Páčil sa vám článok?

K tradičným podujatiam v rámci predvianočnej Bratislavy už niekoľko rokov patrí Vianočná kvapka krvi pre dobrovoľných darcov krvi. Cieľom akcie je pomôcť darovaním krvi tomu, koho život je v ohrození a preto sú všetci potenciálni darcovia vítaní a očakávaní v piatok 2. decembra od 8,00 hod. do 12,00 hod. v Primaciálnom paláci.

Tohto roku sa uskutoční už 9. ročník charitatívneho podujatia 1000 a 1 kvapka krvi deťom pre život, ktoré organizuje občianske združenie Deťom pre život pod záštitou hlavného mesta SR Bratislavy a v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Neoddeliteľnou súčasťou bratislavskej Vianočnej kvapky krvi je dražba dresov hráčov bratislavského Slovana, do ktorej sa môžu záujemcovia zapojiť na adrese: drazba.detomprezivot.sk a potrvá do štvrtka 1. 12. 2016 do 20:00 h. Svoje dresy do dražby venovali hokejista HC Slovan Bratislava Jonathan Cheechoo či futbalista ŠK Slovan Bratislava František Kubík. Ich dresy budú úspešným dražiteľom odovzdané na piatkovej Vianočnej kvapke krvi v Mezaníne Primaciálneho paláca.

 Financie získané z dražby budú použité na nákup darčekov pre deti, ktoré sú hospitalizované na onkologickom oddelení Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na Kramároch, ako aj na bezplatné prevádzkovanie individuálnej dopravy pre onkologických detských pacientov z rôznych kútov Slovenska, ktoré zabezpečuje už tretí rok OZ Deťom pre život.

Vianočnej kvapky krvi sa účastní aj veľa osobností z umeleckého a športového života. Medzi darcami krvi bude aj samotný tréner ŠK Slovan Bratislava Ivan Vukamanovič spolu s niektorými z hokejistov. Pravidelnými účastníkmi tejto benefičnej akcie sú hráči rugbyového klubu Belasý Tobogan. Hlavné mesto dbá o zdravie a bezpečnosť svojich občanov a podporuje projekty, ktoré s ochranou, rozvojom a zdravím Bratislavčanov súvisia. Okrem Vianočnej kvapky krvi sa spolupodieľa aj celoslovenskej kampani Červeného kríža – Valentínskej kvapke krvi.

(ars, foto bn)

Páčil sa vám článok?