HC Slovan zakončil základnú časť prehrou v Jaroslavli

19.2.2016
0
Hc slovan zakončil základnú časť prehrou v jaroslavli - khl
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava zakončili základnú časť KHL prehrou. Vo štvrtkovom dueli neudržali krok s domácim Lokomotivom Jaroslavľ a favorizovanému súperovi podľahli vysoko 1:5. Už dávnejšie však bolo jasné, že v tabuľke Západnej konferencie obsadia konečnú ôsmu priečku a po dvoch neúspešných pokusoch sa opäť predstavia v 1. kole play off proti CSKA Moskva.

Lokomotiv Jaroslavľ - Slovan Bratislava 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: 17. Mosaľov (Kartajev), 30. Polunin (Ľubuškin, Korškov), 36. Malcev (Christov, Lokťonov), 46. Korškov (Kraskovskij), 55. Kraskovskij (Korškov) - 27. Miklík. Rozhodovali: Bulanov, Kadyrov - Nazarov, Sazonov, vylúčení: 5:5 na 2 min., navyše Barker (Slovan) 10 min. za napadnutie do oblasti hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 8000 divákov

Lokomotiv Jaroslavľ: Murygin - Hersley, Kronwall, Gavrikov, Ľubuškin, Grigorjev, Gorochov, Koledov - Averin, Novotný, Konkov - Malcev, Lokťonov, Christov - Mosaľov, Kartajev, Galimov - Korškov, Kraskovskij, Polunin
Slovan Bratislava: Garnett - Barker, Rosandič, Mihalik, Sersen, Starosta, Švarný, Bačik, - Skalický, Kašpar, Nedorost - Nagy, Lušňák, Miklík - Jeglič, Tičar, Šťastný - Šiška, Surový, Bartovič


Lokomotiv si prvú tretinu záverečného duelu v základnej časti užil. Aktívne korčuľoval a tlačil sa pred bránku Slovana, no v nej často našiel len dobre pripraveného Garnetta. Ten už na konci 2. minúty vychytal v nájazde Polunina, po ňom sa do dobrých príležitostí ešte dostali aj Malcev či Lokťonov, no úspech korunoval až v 17. minúte. Lokomotiv vďaka úspešnej kombinácii Kartajeva s Mosaľovom a gólovou koncovkou druhého menovaného zužitkoval hernú prevahu úvodného dejstva. Náskok mohol ešte zveľadiť, no Averinovi skazil radosť v samom závere Garnett.

Jaroslavľ v druhej tretine pokračoval v nasadenom tempe a nepribrzdilo ho ani oslabenie pri vylúčení Kronwalla, v ktorom inkasoval. V 27. minúte si z rohu klziska vykorčuľoval na kruh Miklík a presnou strelou do pravého horného rohu prekonal Murygina. Potom už "belasí" nestačili držať krok s chuťou hrajúcimi domácimi. V polovici stretnutia naservíroval Korškov puk v prečíslení na strelu z prvej Poluninovi a ten prinavrátil Jaroslavľu vedenie. V 36. minúte sa o ďalší pekný moment postaral Malcev, pred pravým kruhom si zasekol Švarného a prestrelil Garnetta - 3:1.

Slovan síce v úvode tretieho dejstva naznačil, že chce s výsledkom niečo spraviť, ale ponúknutú presilovku v 45. minúte vôbec nezvládol. Už po deviatich sekundách dokonca inkasoval, Kraskovskij posunul pred bránku Korškovovi, ktorého teč skončil za Garnettom. Lokomotiv si záverečné minúty základnej časti vychutnal, jeho hráči si schuti zahrali a z množstva príležitostí vyťažili ešte jeden gól. Päť minút pred koncom si aktéri štvrtého presného zásahu úlohy vymenili a po Korškovovej prihrávke tentoraz trafil presne Kraskovskij.


Miloš Říha, tréner Slovana: "Zápas už nemohol nijako ovplyvniť tabuľkové postavenie oboch tímov a myslím si, že tak aj hra na ľade vyzerala. Domáci postavili mladých hráčov, ktorí sa chceli ukázať. Snažili sme sa vyskúšať niektoré situácie pred play off. Lokomotiv trestal každú našu chybu, bol hokejovejší a vyhral zaslúžene. Myslím si, že naše mužstvo bude hrať v play off úplne iný hokej."

(TASR)

Páčil sa vám článok?