Slovan zbiera nové posily z celého sveta

15.2.2016
0
Slovan zbiera nové posily z celého sveta - skslovan_papavasiliou
Páčil sa vám článok?

Futbalový Slovan po zimnom výpredaji pokračuje v posilňovaní kádra. Novými hráčmi na Pasienkoch sú bývalý grécky reprezentant, pravý obranca Vasileios Pliatsikas a reprezentant Juhoafrickej republiky, stredopoliar Granwald Scott.

Pliatsikas futbalovo vyrástol v Aténach, kde hrával za AEK, odtiaľ odišiel do Schalke 04. Hosťoval v Duisburgu, kde sa však nepresadil, a tak si vyskúšal rumunskú ligu v Astra Giurgiu. Do Bratislavy prišiel z Metalurgu Doneck, v Slovane podpísal dvaapolročný kontrakt. Pliatsikas odohral dvadsať zápasov v gréckej reprezentácii do devätnásť rokov, dvanásť za grécku dvadsaťjednotku a päťkrát nastúpil aj za seniorov.

Granwald Scott prestúpil z juhoafrického mužstva Ajax Cape Town, v ktorého drese si pripísal 204 stretnutí a dal deväť gólov. Belasí sa so Scottom dohodli na dvaapolročnom kontrakte, vrátane opcie na predĺženie zmluvy. Aj Scott odohral za reprezentáciu JAR niekoľko duelov.

Belasí sa v posledný januárový víkend prvý raz predstavili aj na vlastnom umelom trávniku. Na Pasienkoch podľahli Seredi 1:2.

Minulý týždeň odcestoval Slovan znovu do Turecka, kde absolvuje ďalšiu časť prípravy. V kádri sú aj talentovaný stredopoliar Kopičár zo Žiliny a brankár Hrubeš z pražskej Slavie, ktorý prišiel na polročné hosťovanie.

(mm)

Páčil sa vám článok?