HC Slovan vyhral v Chabarovsku po samostatných nájazdoch

4.2.2016
0
Hc slovan vyhral v chabarovsku po samostatných nájazdoch - hcslovan
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava sú blízko postupu do play off KHL. Vo štvrtok zvládli ďalší dôležitý zápas na Ďalekom východe, keď si z ľadu Amuru Chabarovsk odviezli cenné dva body za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v tretej sérii Andrej Šťastný.

Jediný slovenský účastník v nadnárodnej súťaži zakončil v Chabarovsku štvorzápasový trip na klziskách súperov, na ktorom získal osem z možných 12 bodov. V pondelok 8. februára o 19.00 h ho čaká záverečný domáci duel v základnej časti, keď privíta Dinamo Riga. Po reprezentačnej prestávke zakončí dlhodobú časť sezóny súbojmi na ľade HK Soči (utorok 16. februára o 17.30 SEČ) a Lokomotivu Jaroslavľ (vo štvrtok 18. februára o 17.00).


Amur Chabarovsk - Slovan Bratislava 2:3 pp a sn (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 5. Skladničenko (Čerepanov, Bergfors), 21. Zohorna (Bergfors) - 3. Kundrátek (Nedorost, Kašpar), 20. Šťastný (Jeglič, Tičar), rozhodujúci sam. nájazd Šťastný. Rozhodovali: Beliajev, Bukin - Misjur, Otmachov, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 6900 divákov.

Amur Chabarovsk: Pečurskij – Ibragimov, Aťušov, Čerepanov, Kolář, Zub, Stalnov, Kurbatov – Železnov, Gračov, Litovčenko – Skladničenko, Zohorna, Bergfors – Vladislav Ušenin, Vjačeslav Ušenin, Byvaľcev – Pervušin, Wandell, Dedunov
Slovan Bratislava: Garnett - Barker, Kundrátek, Rosandič, Švarný, Sersen, Mihálik - Kašpar, Viedenský, Nedorost - Jeglič, Tičar, Šťastný - Miklík, Surový, Bartovič - Nagy, Lušňák, Skalický


Priebeh prvej tretiny ovplyvnili časté vylúčenia, ktoré rozkúskovali hru. Slovan sa ujal vedenia už v 3. minúte po presilovkovom góle Kundrátka, domáci o necelú minútu a pol odpovedali zásluhou Skladničenka, ktorý rovnako využil početnú výhodu. Diváci boli v ďalších minútach svedkami zápasu plného osobných súbojov, veľa gólových šancí nevideli. "Belasí" si v závere tretiny vypracovali tlak, nasťahovali sa do útočného pásma a ich aktivita slávila tesne pred odchodom do šatní úspech. Slovinské duo v drese hostí zamotalo zadákom Chabarovska hlavy, puk z hokejky Jegliča vyrazil brankár Pečurskij iba pred seba, kde ho Šťastný pohodlne poslal do siete - 1:2.

Slovanisti nezachytili úvod druhého dejstva, keď sa domácim už po 49 sekundách hry podarilo vyrovnať zásluhou Zohornu. Říhovi zverenci hrali potom dvakrát v oslabení, ale dokázali sa ubrániť. Sami mali potom niekoľko vyložených šancí, v 27. min. Pečurskij vyrazil pokus Šťastného a vo výstroji potom ukryl aj strelu  Tičara. O pár minút neskôr si poradil so šancou Nagya, na druhej strane Platinum Arena zahučala, keď Garnett zneškodnil strelu Kolářa. Veľkú príležitosť dostať hostí do vedenia mal v 36. min. Nedorost, ktorý unikol vo vlastnom oslabení, Pečurskij však jeho nájazdu odolal.

V 3. tretine pokračoval vyrovnaný hokej. Hneď v jej úvode pohrozil príklepom opäť Nedorost, brankár Amuru však schoval puk v lapačke. Hra dostala spád, v 46. min. Garnetta zamestnal Byvaľcev, na druhej strane Pečurskij zastavil Bartovičovu strelu. Dobrú možnosť na vrátenie tesného náskoku nevyužil Kundrátek počas ďalšej presilovky, keď "belasí" zavreli domácich v ich obrannom pásme. Aktivita hostí neutíchala, v 52. min. Kašpar z priestoru pravého kruhu ohrozil Pečurského, ktorý si poradil s jeho pokusom i následnou nebezpečnou dorážkou. Na opačnej strane podržal slovanistov Garnett, keď vyrazil puk z hokejky Litovčenka a vyrážačkou potom zlikvidoval dorážku Kurbatova, ktorá smerovala do odkrytej časti bránky. Necelé tri minúty skomplikoval situáciu hosťom Miklík, bývalý hráč Amuru dostal 2 minúty za podrazenie, "belasí" sa však s vypätím všetkých síl ubránili.

Súboj tak dospel do predĺženia. V ňom mal rozhodnutie na hokejke Tičar, jeho strelu z medzikružia ale vyrazil spoľahlivý Pečurskij. Ten v závere predĺženia nedovolil skórovať ani Surovému. Na rad tak prišli samostatné nájazdy, v ktorých za domácich skóroval iba Zohorna, kým za hostí Kašpar aj Šťastný.


Miloš Říha, tréner Slovana: "Záver ťažkého tripu sme zvládli takticky veľmi dobre, nikam sme sa netlačili. Teší nás triumf v nájazdoch, v ktorých náš hlavný tromf gól nestrelil, no napriek tomu zabrali ostatní hráči. Domov vezieme dva body, z náročného výjazdu celkovo osem."

(TASR)

Páčil sa vám článok?