Inter zdolal Prievidzu, Karlovka prehrala v Leviciach

10.1.2016
0
Inter zdolal prievidzu, karlovka prehrala v leviciach - bkinter_taylor
Páčil sa vám článok?

Basketbalisti BK Inter Bratislava zdolali na Pasienkoch BC Prievidza 84:73. Inter zvládol jeden z vrcholov základnej časti, keď v divácky atraktívnom zápase zdolal svojho veľkého rivala, udržal sa na čele tabuľky a naďalej môže vážne pomýšľať na prvenstvo po základnej časti.

BK INTER BRATISLAVA – BC PRIEVIDZA 84:73
(23:15, 22:16, 18:21, 21:21)
TH: 18/13 – 14/10. FAULY: 19 – 22. 5 FAULOV: 34. Bílik – 36. Rostampour. TCH: 23. tréner hostí. TROJKY: 19/7 – 36/9. DIVÁCI: 2200. ROZHODCOVIA: Fuska, Attwenger, Lucaciu.

INTER: R. Rančík 17, Miloševič 13, M. Rančík 12, Bílik 11, Bulatovič 6 (Taylor 16, Subotič 6, Mrviš 3). Tréner: Ľ. Urban.
PRIEVIDZA: Batina 22, Wisseh 16, Körner 10, Marič 9, Stamenkovič 4 (Vojtek 6, Rostampour 6, Jašš 0, Stanojevič 0). Tréner: M. Čurovič.

Prvý kôš dosiahol domáci Martin Bílik (2:0), no hostia kontrovali Jayom Wissehom a Markom Batinom (2:4). Ešte raz sa tešili z vedenia, keď trojkou otočil Igor Marič (9:10), no potom už mali neustále navrch interisti. V úvode zabrala najmä obvodová zostava na čele s Bílikom a Nešom Miloševičom, ku ktorým sa pomerne skoro pridal aj novic Ronnie Taylor. Vďaka tomu a tiež vďaka dobre fungujúcej defenzívne vyhral Inter prvú štvrtinu 23:15 a vlastne aj druhú 22:16, hoci v jej úvode za takmer štyri minúty dosiahol jediný bod. Potom sa však Inter znova rozbehol, už v 16. min po Taylorovej trojke vyhrával dvojciferným rozdielom (33:23) a aj naďalej udával tempo. Polčas nakoniec vyhral 45:31.

Po zmene strán Prievidžania síce pritvrdili, ale interisti si ich držali na dištanc a v 27. min viedli najvyšším rozdielom – o 19 bodov (61:42). Do záverečnej periódy vstupovali mužstvá za stavu 63:52 pre Inter a hoci sa Prievidžania opakovane dotiahli na sedem bodov, Bratislavčania s prehľadom kontrolovali hru a napokon zvíťazili 84:73.

Najlepším strelcom zápasu bol hosťujúci Marko Batina, ktorý dosiahol 22 bodov. Z interistov nastrieľal najviac Radoslav Rančík, autor 17 bodov, 6 doskokov a 5 asistencií. Debutujúci Ronnie Taylor prispel 16 bodmi, 5 doskokmi a 4 asistenciami. Nešo Miloševič pridal 13 bodov a 5 asistencií, Martin Rančík 12 bodov, 8 doskokov a 3 asistencie a dvojciferný nástrel vyšiel aj 11-bodovému Martinovi Bílikovi. Do hry tento raz zasiahli ôsmi interisti.

Po víťazstve sa žlto-čierni s bilanciou 19 – 4 udržali na prvej priečke. Prievidza zostáva druhá (18 - 4), ale má zápas k dobru a aktuálne hovoria v jej prospech aj vzájomné zápasy, keďže Inter v predošlých dvoch meraniach síl dokázala zdolať.


Ľubomír URBAN (tréner Interu): „Riskol som to a vyšlo to, ale od optima sme mali ďaleko. Riskol som to v zmysle, že len včera došiel Ronnie Taylor a dnes nastúpil, čo nie je obvyklé, no pri zdravotných problémoch Gorana Bulatoviča to bolo nutné. Nakoniec nám pomohol vďaka svojim individuálnym schopnostiam a skúsenostiam. Nadviažem na tie teórie pred zápasom, keď sa tipovalo, či vyhrajú individuality Interu alebo tímový výkon Prievidze, ktorá hrá konzistentne počas celej sezóny. Napokon zvíťazili individuality Interu a ich chuť zdolať Prievidzu po prvýkrát v sezóne. Som ale rád, že prišli dobré persóny do mužstva a my máme pred sebou jasnú víziu, ako sa zlepšovať.“

Radoslav RANČÍK (hráč Interu): „Miestami sme nepodali ideálny výkon, ale hrali sme dobrý tímový basketbal. Najmä sme hrali dobre v obrane, z čoho sme potom najviac ťažili.“

Martin BOŠKO (manažér Prievidze): „Gratulujem fanúšikom Interu k víťazstvu a gratulujem našim hráčom, že majú takých skvelých fanúšikov. Zápas sme prehrali v prvom polčase, keď sme slabším výkonom dovolili Interu odtrhnúť sa do prestávky na štrnásť bodov. V druhom polčase sme ukázali, že ak zabojujeme a dáme do toho maximum, že to ide. Sme mužstvo založené na tímovej hre a keď dvaja kľúčoví hráči majú slabší deň, tak sa to prejaví aj na výsledku.“

Marko BATINA (hráč Prievidze): „Myslím si, že dnes sme nehrali na takej úrovni ako hrávame zvyčajne. Najmä nám chýbala agresivita v obrane. Nehrali sme dostatočne agresívne. To sa nám vrátilo aj v útoku: nepadali nám ani strely, ktoré obvykle dávame.“


BK Levickí Patrioti - VŠEMvs Karlovka Bratislava 94:75 (53:39)
Najviac bodov: Žiak 26, Valentine 17, Stojadinovič 15 - Brliť a Abrhám po 14, Žilík a Podhorský po 10.

(bkinter, TASR)

Páčil sa vám článok?