Karlova Ves má nové futbalové ihrisko

13.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nové futbalové ihrisko v hodnote 18 miliónov korún postavili v areáli bývalej Základnej školy na Karloveskej ulici číslo 3. Má špičkový umelý trávnatý povrch s fibrilovaným vlasom, ktorý škole dodala firma z Holandska.

V Európe bolo doteraz inštalovaných asi 40 ihrísk s takýmto trávnikom. Navyše pri stavbe bol použitý aj termoplastový granulát, ktorým sa trávnik okrem kremičitého piesku zasypáva. Nové ihrisko je štvrtým v Európe a prvým na Slovensku, kde ho použili. Granulát je bez zápachu pri akejkoľvek teplote, je absolútne neškodný pre životné prostredie a v lete aj pri vysokej teplote zabezpečuje dobrý hrací komfort. Dobrý podklad zvyšuje kvalitu trávnatého koberca, pred

lžuje jeho životnosť a šetrí pohybové ústrojenstvo športovcov.

Jeho použitie zvýšilo cenu o tri milióny korún. Umelá trávnatá plocha je v rámci Karloveského futbalového centra na Molecovej ulici pravdepodobne najkvalitnejším umelým futbalovým trávnikom položeným na Slovensku a aj v Česku.

K ihrisku patrí aj telocvičňa bývalej základnej školy, čím vzniklo v Karlovej Vsi kvalitné futbalové centrum pri Karloveskom športovom klube.

Páčil sa vám článok?