Artmedia privíta Espanyol na Slovane

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tehelné pole bude v septembri na roztrhanie. Po dvoch kvalifikačných dueloch s Cyprom a Českom sa na štadióne Slovana odohrá aj ďalší zaujímavý zápas. Petržalská Artmedia tu privíta v 1. kole Pohára UEFA barcelonský Espanyol. Zápas sa hrá vo štvrtok 14. septembra o 18.45 h.

„Prestávka sa nám zíde,“ tvrdil po poslednom ligovom dueli s Interom tréner Artmedie Jozef Adamec. Jeho zverenci v malom bratislavskom derby len remizovali so žlto-čiernymi 1:1 a ich strata na vedúcu Žilinu znovu o niečo narástla.

„Nie som spokojný s disciplínou niektorých hráčov,“ prizvukoval Jozef Adamec a pokračoval: „Navyše sme sa dopustili niekoľkých veľkých chýb, ktoré súper potrestal. Napríklad tú pred prvým gólom.“ Kormidelník tímu z Petržalky bezprostredne po stretnutí ešte netušil, že viac ako stratené body ho po zápase s Interom bude mrzieť zranenie obrancu Mariána Čišovského. Ten sa v jednom zo závrečných súbojov pred hosťujúcou bránkou zranil tak nešťastne, že nielenže nenastúpi ani na jeden zápas s Espanyolom, ale hrozí, že bude chýbať celú jeseň... „Čišovského operovali hneď po stretnutí. Lekári mu vložili do čeľuste platničku na spevnenie a podľa prvých diagnóz to vyzerá, že na jeseň si už nezahrá,“ prezradil generálny manažér Petr Kašpar. Zranenie je zlou správou hlavne pred duelmi s Espanyolom, keďže Čišovský bol v súčasnom kádri jedným z mála hráčov, ktorí už preskákali aj dôležité pohárové duely. „Mrzí nás to, ale nedá sa nič robiť. Musíme poskladať obranu tak, aby sme jeho stratu zacelili,“ vyrsvetľoval Jozef Adamec.

Espanyol má okrem duelu víťaza pohára s víťazom ligy (Barcelona) - prehral 0:3 - za sebou jediný ligový zápas. Modro-biely v ňom pred 36-tisíc divákmi podľahli nováčikovi španielskej najvyššej súťaže z Tarragony 0:1. Z polovice zaplnený štadión nemal z premiéry dobrý pocit, domáce mužstvo bolo niekoľkokrát vypískané a po stretnutí lietali z hľadiska rôzne predmety hodené nespokojnými divákmi.

Zostava Espanyolu v spomínanom stretnutí: Kameni - García, Jarque, Lacruz - Costa, De La Peňa, Fredson (62. Coro), Rufete (72. Joanthan), Zabaleta - Luis Garcia (84. Riera), Pandiani.

Vstupenky na úvodný zápas prvého kola Pohára UEFA medzi bratislavskou Artmediou a španielskym Espanyolom Barcelona sa majú začať predávať od pondelka 11. septembra v pokladnici štadióna Artmedie v Petržalke a v pokladnici Slovana na Tehelnom poli.

Páčil sa vám článok?