Po mestskom maratóne sa v Bratislave pobeží Národný beh Devín - Bratislava

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rozhodnuté! V historických zápisoch Bratislavského maratónu zostane navždy zapísané, že jeho prvým víťazom sa stal poľský bežec Bogdan Dziuba. Ten vyhral 1. ročník Tatra Banka City Marathon za 2:33:08,1 h s veľkým náskokom pred Evinom zo Slovenska a Talianom Muggianom.

Dziuba získal za 1. miesto prémiu 80 tisíc Sk a v cieli netajil spokojnosť: „Bežalo sa dobre, akurát smerom na Devín mi trošku prekážal vietor. Čakal som aj viac divákov, chýbalo ich povzbudzovanie. Budúci rok sa sem určite vrátim,“ tvrdil poľský vytrvalec. Medzi ženami bola najrýchlejšia Bratislavčanka Bérešová, ktorá zinkasovala za prvé miesto 50 tisíc Sk. „Pekné preteky. Mali síce zopár chybičiek krásy, ako chýbajúce iontové nápoje na občerstvovacích staniciach, ale inak to bolo dobré,“ prezradila Bérešová. Celkove sa vo všetkých pretekoch, ktoré rámcovali 1. ročník Tatra Banka City Marathonu predstavilo 650 bežcov z 19 krajín (174 v maratóne 174, 211 v polmaratóne, 142 v štvrťmaratóne a 23 in-line korčuliarov).

Aj druhá aprílová nedeľa bude v Bratislave patriť bežcom. V nedeľu 9. apríla vybehnú na svoju trať vyznávači jedného z najtradičnejších podujatí na Slovensku, Národného behu Devín - Bratislava.

Aprílová klasika je už tradične oslavou príchodu jari a túto nedeľu to bude jej 59. ročník (úvodný sa konal v roku 1921). Trať meria presne 12 330 metrov a okrem trate pre dospelých je pripravený aj Malý Devín, ktorý sa pobeží na trase Most Lafrancovi - Hviezdoslavovo námestie s dĺžkou 2600 metrov.

Štart je už tradične pod Hradom Devín, prví bežci vybehnú na trať presne o 10. hodine (v rovnaký čas odštartuje aj Malý Devín). Trať z Devína pobežia štyri mužské a dve ženské kategórie, spod Mosta Lafranconi zase vybehnú chlapci a dievčatá od 11 do 15 rokov. Prihlásiť sa dá ešte osobne v dňoch 6. a 7. apríla, od 14. do 18. hodiny na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, kto to nestihne, má čas aj v deň behu, teda 9. apríla od 7. do 8.30 h na Kúpeľnej ulici pri Grösslingu.

Kto sa chce odviezť do Devína, môže to urobiť autobusom z Vajanského nábrežia. Odchody sú medzi 8. a 9. hodinou, podmienkou je mať štartovné číslo. Nakladanie vecí na prevoz vecí z Devína do Bratislavy je od 9.15 do 9.45 h.

V každej kategórii sú pripravené odmeny pre troch najlepších, vyhodnotenie pretekov bude o 11.30 h na Hviezdoslavovom námestí. Organizátori pretekov, ktorými sú Hlavné mesto SR Bratislava a Správa telovýchovných a rekreačných zariadení sú na nedeľu pripravení. Najlepšia správa pre nich prišla od meteorológov - v nedeľu má byť pekne!

Páčil sa vám článok?