Aký bude ustanovujúci rekord behu?

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hoci organizátori zdôrazňujú význam Tatra banka City Marathonu ako športového podujatia s veľkou účasťou rekreačných bežcov, v kútiku duše veria, že hneď prvý ročník by mohol priniesť kvalitný traťový rekord.

„Samozrejme, bolo by výborné, keby víťazný bratislavský čas mal takú hodnotu, aby sa dostal do medzinárodného športového spravodajstva,“ hovorí Jozef Pukalovič, jeden z organizátorov behu.

Podľa vývoja registrácie približne tri týždne pred behom by sa víťazný čas mohol pohybovať na slušnej úrovni medzi 2.15 - 2.20 h. V štartovej listine sme objavili hneď niekoľko zaujímavých mien. Figuruje v nej napríklad slovenská maratónska jednotka Marcel Matanin, ďalší popredný slovenský maratónec Ján Kálavský, úradujúci slovenský šampión v polmaratóne Ján Križák, ale aj veľmi dobrý poľský bežec Arthur Blasinski. Ozdobami podujatia by mali byť najlepší aktuálny rakúsky maratónec Michael Buchleitner a jeho nemecký súper Carsten Eich. Veľkou neznámou je niekoľko marockých bežcov, všetci s časmi okolo 2.15 h. V ženskej kategórii pobeží vlaňajšia majsterka Slovenska v maratóne Sylvia Bilíková, víťazka košického maratónu Dana Janečková, ale aj poľská majsterka sveta v behu do vrchu Izabela Zatorska.

Je pravdepodobné, ako to už pri mestských maratónoch býva, že pred štartom sa prihlási niekoľko kvalitných atlétov.

Páčil sa vám článok?