Futbaloví treťoligisti oddychovali

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zimné počasie nenarobilo šarapatu len futbalistom v oboch najvyšších súťažiach, ale podpísalo sa aj na tretích ligách. Bratislavský futbalový zväz odložil minulotýždňové úvodné jarné kolo, ale všetci veria, že tento týždeň sa už bude hrať podľa programu...

Funkcionári BFZ cez zimu nespali: „Pripravili sme program pre všetky vekové kategórie, od žiakov po dospelých,“ pochválil iniciatívu predseda BFZ Andrej Machovič. Najdôležitejším podujatím bol 3. ročník zimného turnaja seniorov, ktorý si už získal obľubu medzi bratislavskými klubmi a s pribúdajúcimi umelými plochami získava na vážnosti. Posledná zima sa odohrala na umelej tráve Rapidu, Interu, v Senci a najlepšie si počínala Iskra Petržalka, ktorá tak získala primát najlepšieho zimného bratislavského mužstva...

Keďže od najbližšej jesene sa mení štruktúra súťaží, pre všetky kluby je dôležité konečné umiestnenie. Nepôjde už len o víťaza a vypadávajúcich, ale motiváciu budú mať aj tímy zo stredu tabuľky! „Zatiaľ to vyzerá tak, že z bratislavských mužstiev má do 2. ligy (tretia najvyššia súťaž - pozn. red) šancu postúpiť aj päť klubov,“ tvrdí Andrej Machovič. Súčasne priznal, že ho teší záujem o túto súťaž.

Problémom sú stále ihriská, v Bratislave nové nepribúdajú, staré sa naopak rušia, oživením sú však nové umelé plochy, ktoré najmä deťom pomáhajú preklenúť nepríjemné zimné obdobie. Všetci veria, že táto investícia sa oplatí a aj vďaka tomu vyrastú v Bratislave noví vittekovci či nasledovníci Petra Dubovského a ďalších.

Zatiaľ to však vyzerá opačne. Už v najbližšom čase sa majú napríklad zlikvidovať stánky Iskry Petržalka i Polygrafu a hoci sa uvažuje, že kluby dostanú nové plochy, pri postoji bratislavských zastupiteľstiev nie je nič isté... Najhoršia verzia preto zatiaľ naznačuje, že ak sa nestane zázrak, do pár rokov bude trebárs Petržalka (nerátame Rusovce a Jarovce) bez jediného klubu a jediného futbalového areálu, na ktorom by sa mohli hrávať súťažné zápasy!

Páčil sa vám článok?