Slovanisti končia sezónu dovolenkami, odchodmi a polovičnými výplatami

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Smútok majstrov! Tak vyzerala minulotýždňová atmosféra v hokejovom Slovane. Kým pred rokom vládla na zimnom štadióne v play-off eufória a diváci sa tešili z majstrovského titulu, o dvanásť mesiacov neskôr sa aj najhonosnejší fanúšikovia sediaci v skyboxoch dívali na utrpenie končiace sa potupným štvrťfinálovým vyradením Košicami. Následky boli okamžité: Odišiel tréner Jaško, výpovede dostala takmer tretina kádra, zvyšok prišiel o časť výplaty!

„Každý má svoj podiel viny, vrátane mňa,“ priznal generálny manažér Maroš Krajči. Belasí celú sezónu márne hľadali vlastnú tvár. Nenašli ju s trénerom Josefom Augustom, nenašli ju s Jánom Jaškom, neprišla ani s návratom Zdena Cígera, a tak sa sezóna skončila totálnym krachom a najhorším umiestnením v histórii samostatnej slovenskej ligy. „Vedeli sme, že po zisku titulu a následnom prebudovaní mužstva dôjde k jeho oslabeniu, ale nečakali sme, že to bude až také výrazné,“ pokračoval Maroš Krajči. „V Slovane jednoducho prišlo k výmene generácií, ktorá bude pokračovať. V tejto sezóne bolo zopár prestupov, ktoré nevyšli, na odchode sú niektorí hráči aj teraz.“ Z tých známejších sa čaká, že kabínu opustia Junas, Rybár, Pavlas a Jánoš, na odchode sú Školiak s Jendekom, dobrou správou je, že v štruktúrach klubu chce aj naďalej pracovať Zdeno Cíger. „Máme hráčov, ktorí získali niekoľko titulov a tí už zrejme nemajú hlad po ďalších. V Slovane si odviedli svoje, boli pri našich úspechoch, ale zrejme prišiel čas na rozlúčku. Musia prísť noví hráči, ktorí budú mať belasé srdce a ktorí budú túžiť po nových úspechoch,“ povadal Krajči.

Ako posledný prišiel na rad tréner Jaško. V jeho prípade sa síce špekulovalo, či nedostane ešte jednu šancu, no záver bol taký, že tri dni po vypadnutí si musel aj on zbaliť kufre. „Pätnásteho mája u nás končí, opciu neuplatníme. Do konca marca by sme chceli mať vytypovaného nového trénera, s ktorým by sme znovu zaútočili na najvyššie priečky,“ prizvukoval Maroš Krajči. V kuloároch sa najčastejšie spomína meno Miloša Říhu, kormidelníka spojeného s posledným titulom belasých. Český tréner však momentálne pôsobí v Rusku a okrem Slovana sa o jeho služby zaujímajú aj štyri české kluby na čele s Pardubicami (mimochodom, vlaňajší český majster skončil ešte horšie ako slovenský - do play-off sa ani neprebojoval!).

Okrem rýchleho konca sezóny po zápasoch s Košicami čakalo hráčov ešte jedno prekvapenie. Vedenie im o polovicu skrátilo platy. „Hráči sú od posledného duelu na dovolenkách a je preto logické, že nemôžu brať celé platy,“ vysvetlil Maroš Krajči, ktorý pridal aj svoju predstavu do budúcej sezóny: „V lete chceme vytvoriť mužstvo tak, aby v ňom boli dve silné formácie a aby ho doplnili mladí hráči. A aby všetci dýchali za Slovan!“

Páčil sa vám článok?