Po vydarenej jari nastala na futbalových Pasienkoch katastrofálna ligová jeseň

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prešlo niečo vyše štyroch rokov od druhého a súčasne aj posledného interistického titulu, ale na Pasienkoch to vyzerá, akoby tam ani nikdy nesídlilo mužstvo, ktoré sa dvakrát tešilo z majstrovskej trofeje.

Súčasný futbalový Inter je v lige pomaly na smiech. Doma už pravidelne fasuje tri-štyri góly, vonku sú chlapci radi, keď neinkasujú ešte väčší debakel. Pritom ešte na jar boli brezíkovci oživením najvyššej futbalovej súťaže, po pobabranej jeseni sa v podstate bez problémov zachránili a ani prvé tohtosezónne kolá nenaznačovali, že môže prísť podobný pád...

Žiaľ, prišiel a čo je najhoršie, nikto nevie, či už sú interisti na úplnom dnes alebo nastane niečo ešte horšie! Dôvod súčasného krachu je jasný - výpredaj! Už letný káder naznačoval, že v tíme zostalo zúfalo málo osobností, no mená Kunzo, Petráš, Halenár, Burza, Tomčák dávali akú-takú záruku, že na pokojný stred by to mohlo stačiť. Prišiel však predaj Halenára s Petrášom do Artmedie, zranenie Kunza, trest Tomčáka a bolo zle. Funkcionári i fanúšikovia zrazu zistili, že ligu musia hrať mladučkí juniori či hráči, ktorí ešte len nedávno pôsobili v dorasteneckých súťažiach, prípadne v druhých a nižších ligách. Podľa toho vyzerajú aj výsledky. V priamom súboji o predposlednú priečku prehral Inter v Púchove 0:3, doma podľahol Žiline 0:4 a tréner Milan Bagin, ktorý krátko zaskakoval za dovolenkujúceho Karola Brezíka priznal, že momentálna situácia na Pasienkoch pripomína niečo také, „ako keď idete niekomu blízkemu na pohreb“. Nejasno bolo aj okolo spomínanej výmeny Bagin - Brezík. Obaja síce prizvukujú, že v Brezíkovej dovolenke išlo naozaj len o určitý oddych, ale v slovenských pomeroch sa tréner posielajúci na dovolenku takmer nikdy nevracia k mužstvu... „Karol Brezík sa k mužstvu vráti,“ tvrdil šéf Interu Milan Lônčík a mal pravdu. Prešlo len pár dní a pri kormidle je znovu staronový tréner.

Do konca jesene však už Brezík ani Pasienky nemôžu čakať veľké zázraky. Inter hrá do Vianoc v Petržalke, Ružomberku (!), doma s Banskou Bystricou a každý súdny divák musí uznať, že čo len bodík z týchto duelov bude úspechom.

Žlto-čierny pokus s omladinou teda nevyšiel, čo bude na jar, závisí od funkcionárov. Ak ich preberie jesenné k.o., bude dobre, ak nie zle. Pre samotný Inter, ktorý sa ešte pred štyrmi rokmi tešil z titulu, je však už teraz zle!

Páčil sa vám článok?