Artmedia získala piaty bod v Lige majstrov

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Takmer 25-tisíc divákov sledovalo na Tehelnom poli ďalšie skvelé predstavenie futbalistov Artmedie Bratislava. Remíza 2:2 so škótskym majstrom priniesla Petržalčanom nielen ďalší bodík, ale aj vyše 6 miliónov korún, čo znamená, že do pokladnice Artmedie už pribudlo vyše 160 miliónov Sk.

Situácia v H-skupine Ligy majstrov je stále nejasná a pred poslednými dvoma duelmi môžu na postup do ďalšej fázy pomýšľať všetky tri mužstvá zoradené za milánskym Interom. Tomu v podstate stačí 23. novembra vyhrať nad Artmediou a ide ďalej, no samotná Artmedia, Porto i Rangers sa zrejme pobijú o postup až v záverečnom kole, 6. decembra, keď Petržalčania hostia Porto a Rangers privíta Inter.

Duel s glasgowskými jazdcami patril k tomu najkrajšiemu, čo Tehelné pole počas nabitej jesene videlo. Škóti dva razy viedli, domáci dva razy vyrovnali, aby v závere jedno i druhé mužstvo ľutovalo, že nevyhralo. „Keby som mal porovnať obe remízy, tak spokojnejší som bol s glasgowskou. Domáci mali viac šancí, boli bližšie k víťazstvu. V Bratislave sme však mohli vyhrať aj my, určite sme si vypracovali viac vyložených príležitostí,“ zhodnotil duel tréner Artmedie Vladimír Weiss a dodal: „Bol to však výborný futbal, skvelé predstavenie. Súper ukázal férovú hru, my sme bojovali, hráči predviedli výýkony na hranici svojich možností. Vynikajúci výkon podal útočník Pršo, teší ma však, že naši obrancovia ho dokázali udržať. Mrzia ma len dve štandardné situácie, po ktorých sme inkasovali dva góly.“ Hosťujúci kormidelník Alex McLeish bol po zápase viditeľne sklamaný: „Dnes sme si zaslúžili vyhrať, preto nemôžem byť spokojný. Našťastie, stále máme reálnu šancu na postup, aj keď sa zrejme rozhodne až v poslednom kole.“

Petržalčania si počas reprezentačnej prestávky trochu vydýchnu, ale hneď po nej ich čaká ďalší tvrdý oriešok - milánsky Inter na slávnom štadióne San Siro. Fanúšikovia si však môžu tentoraz peniaze ušetriť, Inter má stále trest za neprístojností divákov, a tak sa hrá pred prázdnymi tribúnami. Celá jesenná časť Ligy majstrov sa uzavrie 6. decembra zápasom s FC Porto na Tehelnom poli a až po ňom bude jasné, či Artmedia bude hrať aj na jar Ligu majstrov alebo aspoň Pohár UEFA!

Páčil sa vám článok?