Hráči sa tešia, s Chorvátskom hráme v NTC, ale každý špás niečo stojí, tento osemtisíc Sk!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Slovenská tenisová diplomacia zabrala! Finále Davisovho pohára Slovensko - Chorvátsko (2.-4. decembra) sa bude hrať v nami preferovanom Národnom tenisovom centre. O tri dni skôr, ako sľúbila, to oznámila Medzinárodná tenisová federácia.

„Je to skvelé, všetci sme dúfali, že sa bude hrať v tenisovom centre,“ vyjadril spokojnosť Dominik Hrbatý, ktorý sa túto správu dozvedel na turnaji v Moskve.

Definitívne sa tak rozlúskol oriešok, či uprednostniť menšie, ale komplexne pripravené NTC, alebo dať prednosť neďalekej hokejovej ST Aréne. „Teším sa. Sibamac aréna je naším domovským stánkom, v ktorom sa všetci hráči cítia príjemne,“ skonštatoval generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. Napriek tomu, že NTC je v podstate na finále pripravené, budú v ňom potrebné nejaké úpravy. „Musíme sa pripraviť najmä na novinársky nápor, rátame s príchodom 250 žurnalistov, čo znamená rozšírenie mediálnych priestorov. Dokonca im priradíme aj priestory VIP,“ prezradil Igor Moška.

Samotná Sibamac aréna nám tento rok sedí, vyhrali sme tu nad Španielmi, Holanďanmi i Argentínčanmi, všetci veríme, že víťazstva sa dočkáme aj na štvrtý pokus. Priamo pri tom však bude určite najmenej divákov zo všetkých zápasov. Štvortisícovú kapacitu totiž nezaplnia len slovenskí fanúšikovia, ale aj Chorváti a veľkú časť zhltne Medzinárodná tenisová federácia. Tá už dopredu avizovala, že potrebuje okolo 1000 vstupeniek pre svojich prominentných hostí... Nespokojní sú však najmä Chorváti. Ich jednotka Ljubičič dokonca vyhlásil, že tristo (!) lístkov, ktoré má dostať náš súper, je medzinárodnou hanbou.

Práve vstupenky budú v najbližších dňoch jedným z najžiadanejších artiklov pod Tatrami. „Medzinárodná federácia dostane 1000 lístkov, Chorváti 800, necelých 1000 sa ujde sponzorom a našim hosťom, klasickým fanúšikom tak zostane posledná tisícovka. A je možné, že ich bude ešte menej ako tisíc,“ priblížil situáciu okolo vstupeniek Igor Moška. Isté je, že predaj sa začne a určite sa aj skončí 10. novembra. „Jedna osoba si môže kúpiť maximálne štyri lístky na jeden deň,“ zdôraznil Igor Moška. Ceny možno označiť všelijako, ale určite nie za ľudové. Na piatok stoja 3000 Sk, na sobotňajšiu štvorhru 2000 Sk, na nedeľňajšie dvojhry znovu 3000 Sk. Kto sa teda rozhodne ísť na všetky tri dni, nech si z predvianočnej výplaty vyčlení osemtisíc Sk!!!

Zápas s Chorvátskom sa odohrá na rovnakom povrchu ako proti Argentíne, Premier Courte, akurát bude o niečo pomalší. Naši reprezentanti si naň môžu zvyknúť už počas challengerového turnaja Tatra banka Open, prihlásené je tam kompletné kvarteto Kučera, Hrbatý, Mertiňák i Beck.

Páčil sa vám článok?