Na Tehelnom poli ide o veľa, o baráž, z ktorej sa postupuje na MS 2006!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Je tu vrchol ďalšieho dvojročného reprezentačného cyklu! Slovenskí futbaloví reprezentanti nastúpia v sobotu 8. októbra a v stredu 12. októbra (prvé stretnutie sa začína o 17.00 h, druhé o 20.30 h) na doteraz najdôležitejšie zápasy od vzniku samostatného štátu. V sobotu proti Estónsku, no najmä v stredu proti Rusku pôjde o to, či sa dostaneme do baráže o postup na majstrovstvá sveta 2006 v Nemecku. Tak ďaleko ešte nebol žiadny náš futbalový výber v kvalifikácii MS ani ME!

Tréner Dušan Galis si pred týždňom vybral 21 hráčov, ale na rozdiel od predchádzajúcich nominácii, táto sa rodila dlhšie. Dôvod: zranenia. „Ked som videl na mobile zahraničné číslo, takmer som sa to bál zdvihnúť, kto mi ide zase oznámiť zlú správu,“ vravel Dušan Galis. Pre zdravotné problémy mu postupne vypadli Mintál s Greškom, norimberskí Vittek so Slovákom boli pred posledným duelom preradení do rezervy, zranený je aj bystrický Jakubko... Na všetky straty aspoň jedna náplasť. V poriadku je už Szilárd Németh, od ktorého sa bude čakať, že nahradí minulosezónneho najlepšieho strelca Bundesligy Mareka Mintála!

„Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali nad Estónskom a neprehrali s Ruskom,“ vyslovil želanie pred záverom kvalifikácie kormidelník slovenskej reprezentácie a dal za pravdu rečiam, ktoré na začiatku kvalifikácie vraveli, že sa rozhodne v poslednom zápase s Rusmi: „Osobne som tomu naozaj neveril. Dva mečbaly sme si však pokazili sami - v Lichtenštajsnku a v Lotyšsku. Som presvedčený, že hráči vydajú zo seba všetko, že zabojujú o úspech Slovenska,“ pokračoval Dušan Galis.

Osobitnú prosbu vyslal fanúšikom. „Chcem ich poprosiť o pomoc! Želám si, aby na Tehelnom poli vytvorili jednu veľkú rodinu, niečo podobné ako tenistom počas Davisovho pohára. V takej atmosfére sa museli naši reprezentanti cítiť veľmi príjemne.“

Pre Dušana Galisa sú najbližšie zápasy jednými z trénerských vrcholov, nečudo, že sa už dopredu uvažuje nad tým, či zostane pri áčku aj v nasledujúcom cykle (v decembri sa mu končí zmluva). „Od zväzu som dostal ponuku, ale ešte som sa ňou vážne nezaoberal. Prioritou sú zápasy s Estónskom a Ruskom,“ vysvetľoval tréner slovenskej futbalovej reprezentácie svoj súčasný názor na zotrvanie či nezotrvanie v tejto funkcii.

Vstupenky na obidva zápasy sa stále dajú kúpiť v spoločnom balíku. Stoja od 500 do 1600 Sk a rýchlosť predaja naznačuje, že bude vypredané (ruská strana dostala 2500 lístkov). Komu sa neujde miesto na tribúne, môže si bez obáv sadnúť pred televízor. Stretnutie s Estónskom vysiela televízia JOJ, Rusko dáva v priamom prenose Markíza.

Páčil sa vám článok?