Tréner Štefan Zaťko v Slovane skončil

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V nedávnom rozhovore pre BN tréner futbalistov Slovana Bratislava Štefan Zaťko na otázku, či verí v postup do 1. ligy, bez zaváhania odpovedal: „Určite postúpime!“ Bolo to po prvej prehre sezóny v Prešove a nikto vtedy netušil, že je aj koniec bezproblémovej jazdy slovenským druholigovým vidiekom.

Domáca remíza belasých s Michalovcami (málila sa skôr hosťom), chudobný bod z Dunajskej Stredy, ale najmä domáca prehra so Šaľou znamenali nielen pád na štvrtú, prvú nepostupovú priečku, ale aj odchod trénera Štefana Zaťka.

„Jeho odchod nespôsobila iba prehra so Šaľou, ale celkové neuspokojivé výkony i výsledky mužstva,“ povedal po zasadnutí slovanistickej generality športový riaditeľ Ján Švehlík. Podľa jeho vyjadrenia by sa mal príchod nového kormidelníka dotiahnuť počas reprezentačnej prestávky, v zákulisí sa okamžite po Zaťkovom odvolaní začali spomínať mená ako Lešický, Pecze, Jánoš, Jarábek, Barmoš... Vedenie belasých do času našej uzávierky odmietalo komentovať všetky špekulácie, takže jedinou istotou zostalo, že mužstvo dočasne vedie bývalý Zaťkov asistent a niekdajší stopér Slovana Boris Kitka. „Neodchádzam s dobrým pocitom, začali sme totiž nejakú prácu a mrzí ma, že ju nedokončím. Na Tehelnom poli sa pred sezónou myslelo, že druhou ligou prejdeme bez problémov. Nestalo sa tak a vedenie urobilo taký krok, aký urobilo,“ doplnil Štefan Zaťko, o ktorom sa okamžite objavili špekulácie, že si sadne na bystrickú lavičku, z ktorej musel tiež predčasne odísť Václav Daněk.

Belasí pod vedením Borisa Kitku minulú nedeľu stratili ďalšie dva body a po remíze v Zlatých Moravciach 2:2 sú už štyri body za tretím Sencom... Tento víkend majú slovanisti voľno, keďže duel s Podbrezovou sa odložil kvôli príprave Tehelného poľa na kvalifikačné zápasy s Estónskom a Ruskom (hrať sa bude 26. októbra o 18.00 h).

Páčil sa vám článok?