V boji o finále Davisovho pohára privíta Slovensko cez víkend silnú Argentínu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Keby sa určovali tenisové sviatky, tak tri dni od piatku 23. septembra do nedele 25. septembra by boli v kalendári označené výraznou červenou farbou. Práve v týchto troch dňoch totiž nastúpi slovenská tenisová reprezentácia na semifinálový duel Davisovho pohára proti Argentíne. Stretnutie sa hrá v Sibamac aréne Národného tenisového centra v Bratislave a pre našich chlapcov sa tak naskytá obrovská príležitosť zabojovať v domácom prostredí o účasť vo finále najprestížnejšej tenisovej súťaže družstiev!

Nehrajúci kapitán Miloš Mečíř nerobil so zostavou žiadne tajnosti a nominoval to najlepšie, čo pod Tatrami máme - Dominika Hrbatého, Karola Becka, Karola Kučeru a Michala Mertiňáka. „Tradičná zostava, nepripravili sme žiadne prekvapenie,“ potvrdil Miloš Mečíř. O tom, že chlapci okolo Dominika Hrbatého berú zápas veľmi vážne svedčí aj fakt, že Davisovmu poháru a príprave naň dali prednosť pred turnajom v Pekingu. Od minulého pondelka doma trénoval Beck, v utorok sa pridal Hrbatý, o deň neskôr Kučera. Čakalo sa iba na Mertiňáka, ktorý absolvoval turnaj vo francúzskom meste Orléans.

Stretnutie sa hrá na tvrdom povrchu značky Premier, ktoré nám vyložene sedí. Práve na ňom sme vyhrali tri posledné domáce stretnutia s Nemeckom, Španielskom a Holandskom. „Tentoraz sme vybrali povrch, ktorý je rýchlejší, než bol proti Holanďanom, ale pomalší ako proti Španielom. Loptička neletí veľmi rýchlo a odskok má trošku nižší, celkove mi však povrch vyhovuje,“ referoval Karol Beck, ktorý nedávno ukázal recept, ako zdolať Argentínčanov. Na turnaji v Montreale totiž vyhral nad Nalbandianom! A čo si myslí o povrchu Dominik Hrbatý: „Čakal som, že bude ešte rýchlejší. Myslím si však, že by nám mal vyhovovať.“

Pre obrovský záujem o zápas tentoraz chýba tradičná informácia o vstupenkách. Tie boli rozchytané v priebehu dvoch hodín, odkedy sa objavili v predaji a tak je jasné, že Národné tenisové centrum bude praskať vo švíkoch. V hľadisku sa však očakáva tuhý súboj hlasiviek. Takmer 500 vstupeniek dostal k dispozícii aj súper a pri známom temperamente juhoamerických fanúšikov je jasné, že nebude iba plno, ale aj horúco...

Pre toho, kto sa nedostane dnu, aspoň informácia, kedy si má sadnúť pred televízor. Úvodná piatková dvojhra sa začína o 15. h, sobotňajšia štvorhra o 16. h a prvá nedeľňajšia dvojhra má začiatok o 15. h.

Páčil sa vám článok?