V Slovane sa nehovorí o obhajobe titulu, stále sa však myslí na česko-slovenskú ligu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Žiadne veľké reči o obhajobe titulu! Tak vyznela oficiálna tlačová konferencia hokejového Slovana pred začiatkom najvyššej súťaže. Fanúšikovia budú zrejme iného názoru, ale v samotnom tábore majstra sa po odchodoch Šatana, Višňovského, Kapuša, Stantiena, Tabačeka, ako aj stále nevyjasnenej pozícii Cígera pozerajú na novú sezónu triezvejšími očami.

Vedenie klubu plánuje pohyb okolo tretieho miesta, veľký dôraz sa však kladie na turnaj Super Six v Petrohrade. „Máme na umiestnenie v prvej trojke, no nejaké privysoké ciele si nekladieme. Káder by sme chceli v priebehu sezóny doplniť aj preto, lebo v januári budeme hrať Európsky pohár majstrov. Sú už vytypovaní nejakí hráči, no je predčasné hovoriť o menách. Súpiska do Petrohradu sa uzatvára až začiatkom decembra. Dnes ja našou hlavnou úlohou dokončenie práce na štadióne,“ povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Tréner Josef Augusta, ktorý na lavičke vystriedal Miloša Říhu, však zdôrazňuje, že minimálne tri posily mužstvo potrebuje - jedného obrancu a dvoch útočníkov. O tom, či prídu, sa rozhodne v najbližších týždňoch, dovtedy musia zabrať tí, ktorí už dres Slovana obliekajú. Medzi nimi sú aj odchovanci Pašek, Dornič, Varga, Hančák či Jozef Wagenhoffer, ktorí podľa Augustu naznačili v predsezónnom období, že nebudú len do počtu. Josef Augusta: „Príprava bola v poriadku, vyhli sa nám aj zdravotné problémy. Vyvrcholením bol Tatranský pohár, na ktorom sme síce skončili piati, ale naše výkony boli lepšie ako konečné umiestnenie.“ Belasí majú v kádri aj slušný počet cudzincov, hneď päť hráčov ich pochádza spoza Moravy - brankár Barta, obrancovia Buzek, Pavlas a útočníci Míka, Nemčický.

Tohtosezónny rozpočet sa vyšplhal na 80 miliónov korún. Maroš Krajči v tejto súvislostí poznamenal, že aj vzhľadom na vybavenie štadión by belasí mohli obstáť v súperení s českými mužstvami, čo by mohlo byť zase ďalším krôčikom pre prípadné vytvorenie spoločnej česko-slovenskej ligy. V nej by podľa Krajčiho mohli hrať tri-štyri slovenské mužstvá.

Zmeny v Slovane - odišli: Višňovský, Tabaček, Vydarený, Horáček, Šatan, Cíger, Bartek, Hudec, Stantien, Kapuš, Fábry a Kokavec, prišli: Karol Sloboda, Radovan Sloboda, Ďurák, Buzek, Míka, Kováč.

Súčasný slovanistický káder - brankári Barta, Chovan, Líška, Rybár - obrancovia: Buzek, Ďurák, Hančák, Hecl, Jendek, Pavlas, Pukalovič, Sersen, K. Sloboda, R. Sloboda, Špíla, Wagenhoffer - útočníci: Hujsa, Junas, Kokavec, Kováč, Kuľha, Macho, Mika, Nemčický, Dornič, Jánoš, Pašek, Prokop, Sýkora, Ulehla, Varga.

Páčil sa vám článok?