Bratislava bude mať mestský maratón

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Počas víkendu od 31. marca do 2. apríla bude v Bratislave prvý ročník športovo-spoločenského podujatia TATRA BANKA CITY MARATHON 2006, ktorého organizátormi sú hlavné mesto SR Bratislava, mestská časť Staré Mesto a agentúra Success-Sponsoring.

„Rekreačný masový beh sa vo svete teší veľkej popularite,“ hovorí primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský, ktorý nad I. ročníkom mestského maratónu prevzal záštitu. „Aj preto sme chceli Bratislave a Bratislavčanom ponúknuť úplne nové podujatie, ktoré bude zorganizované na profesionálnej úrovni a pritom sa bude niesť v uvoľnenej priateľskej atmosfére.”

Mestské maratóny sa behajú takmer v každej významnej svetovej metropole. Najprestížnejšími sú maratóny v New Yorku, Bostone, Londýne či v Rotterdame, ale mestský maratónsky beh s významnou účasťou rekreačných bežcov majú aj Praha či Viedeň. Bratislava sa chce v priebehu niekoľkých rokov zaradiť medzi tieto mestá. Pomôcť by mala aj voľba termínu bratislavského maratónu na začiatku každoročnej maratónskej sezóny.

Kultúrno-spoločenská časť podujatia sa začne už v piatok 31. marca v popoludňajších hodinách na Hviezdoslavovom námestí a bude pokračovať v sobotu celodenným programom na hlavnom pódiu pred budovou Opery SND, ako aj v hudobnom pavilóne v zadnej časti námestia. V centre Bratislavy budú počas celého víkendu stánky s rôznymi gastronomickými špecialitami a pochúťkami. Koncerty, súťaže, tombola, výstava športových produktov, pasta party, autogramiáda a ďalšie sprievodné podujatia, to všetko bude môcť vidieť a zažiť každý, kto cez tento víkend navštívi Bratislavu.

Športová časť podujatia sa začne v nedeľu 2. apríla krátko pred 10.00 h pretekmi inline korčuliarov na 11 km dlhej trati. Presne o 10.00 h odštartujú z Vajanského nábrežia bežci na tratiach: maratón, polmaratón, štvrťmaratón a firemný polmaratón. Trať povedie z nábrežia cez Mlynské nivy, Štrkovec, Šafárikovo námestie, Starý most, Petržalku, Nový most a Devín späť do historického centra mesta. Cieľ všetkých kategórií behov bude na Hviezdoslavovom námestí, kde si budú môcť zmerať športové zdatnosti aj najmenšie deti v Behu pre deti, resp. Junior Challenge, ktorých trasy budú viesť v pešej zóne.

Prihlasovací formulár je k dispozícii na www.ticketportal.sk, www.maxfun.cc. Možno ho zaslať aj poštou na adresu: Success-Sponsoring, Vajnorská 8/A, 831 04 Bratislava.

Páčil sa vám článok?