Slovanisti sa sústreďujú v Turecku

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Futbalisti Slovana vymenili slovenskú zimu za príjemné turecké teplučko. V sobotu 11. februára nabral 23-členný káder belasých smer sústredenie v známom stredisku Antalya, kde počas týždňového pobytu zohral a zohrá aj tri prípravné zápasy.

Už v nedeľu sa slovanisti stretli s Karpatiou Ľvov, v utorok s kórejským tímom, ktorý má hrať najvyššiu domácu súťaž a pobyt zakončia duelom s poľským prvoligistom Cracoviou Krakov. Vo výprave nechýba žiadny futbalista, miesto sa neušlo len Vuksanovičovi (34). Funkcionári belasých s ním po roku nepredĺžili kontrakt a bývalý hráč Hajduku Kula si môže hľadať nový klub.

„S prípravou sme zatiaľ spokojní, splnili sme to, čo sme si naplánovali a osobitne ma teší, že nás obchádzali väčšie zdravotné problémy,“ prezradil tréner Jozef Jankech. Belasí odohrali od začiatku prípravy niekoľko vydarených zápasov, priaznivé hodnotenie si za ne vyslúžili aj od Jozefa Jankecha: „Šancu dostali všetci hráči a v drvivej väčšine duelov som bol spokojný. Máme ešte čo zlepšovať, ale do začiatku súťaže je dostatok času, aby sme vychytali prípadné nedostatky. Tomu by mal pomôcť práve pobyt v Turecku, kde nás čakajú dobré terény a priaznivé počasie.“ Slovanistický kormidelník súhlasí s hlasmi, že jeho zverencov môže zaujímať len postup: „Na tri miesta bude viac kandidátov, ale máme takú kvalitu, ktorá by mohla znamenať návrat do najvyššej súťaže. Aj preto sme radi, že príprava zatiaľ vychádza podľa našich predstáv.“

Podľa interenetovej stránky www.profutbal.sk má Slovan druhý najkvalitnejší káder v 2. lige. Tak aspoň rozhodli hlasujúci v ankete, kde sa hľadal tím s najlepším druholigovým mužstvom. Prvé skončili Košice, tretí prešovský Tatran. Belasí získali necelých 30 percent hlasov, Košičania takmer 57 percent, Šarišania necelé 4 percentá.

Páčil sa vám článok?