Šestnásťfinále Pohára UEFA narobilo veľa starostí, fanúšikovia už boli zmätení

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tohtoročná zima ukázala, ako nutne potrebuje slovenský futbal nový štadión. Ešte začiatkom decembra vyzeralo všetko nádejne. Artmedia postúpila do Pohára UEFA, oznámili sa termíny stretnutia, Petržalčania si za dejisko vybrali Tehelné pole a čakalo sa, čo prinesú nasledujúce týždne.

A priniesli toho požehnane. Sneženie, mráz, kalamity, a keď už bolo jasné, že zima nebude mierna, rozhodlo sa, že prípadným náhradným riešením by mohol byť vyhrievaný trávnik v Uherskom Hradišti. Po pár dňoch však funkcionári Artmedii vyhlásili, že hrať sa bude predsa len na Tehelnom poli, pretože UEFA si praje, aby každé mužstvo hralo vo svojej krajine... Ako sa neskôr ukázalo, to bol jeden z najväčších zimných omylov!

Nasledovali dni, keď sa uvažovalo iba o slovanistickom stánku, nič iné vtedy neprichádzalo do úvahy. Ďalšie zmeny však nastali začiatkom februára. Zrazu sa zistilo, že povrch Tehelného poľa je zmrznutý do takmer 50 centimetrov, a preto sa rýchlo hľadalo náhradné riešenie. Spomínala sa Trnava, vytiahol sa Senec, znovu sa oprášila Viedeň, ba aj Uherské Hradište...

Desať dní pred stretnutím prišlo ďalšie, vraj definitívne rozhodnutie - hrať sa bude v Trnave. Verdikt vyvolal búrlivú diskusiu najmä v radoch trnavských fanúšikov, ktorí majú Artmediu v zuboch od dvoch posledných jesenných vzájomných stretnutí. Záver ich krátkej diskusie bol taký, že Petržalčania mohli zabudnúť na nejaké povzbudzovanie zo strany priaznivcov Spartaka, navyše nikto nevedel, ako bude vyzerať trávnik vzdialený len necelých 50 km od toho na Tehelnom poli...

Šesť dní pred zápasom vyšli na povrch ďalšie novinky. Hlavnou bola tá, že teoreticky sa vraj môže stať, že duel sa ani neodohrá a o postupujúcom sa rozhodne až v Sofii. To už bolo dosť aj pre najotrlejších futbalových fanúšikov, ktorí sa navyše dozvedeli, že ak sa predsa len bude hrať v Trnave, platia lístky vydané na Tehelné pole, prípadný rozdiel im bude vrátený.

Trnavský zápas (ak sa hral, tak to bolo po uzávierke nášho vydania) potvrdil, že Artmedia by bola urobila zrejme najlepšie, keby od začiatku preferovala zápas v Uherskom Hradišti. Odpadli by všetky starostí s Tehelným poľom, s Trnavou, fanúšik mohol už mesiac a pol dopredu vedieť, kde sa bude hrať a podľa toho sa mohol aj zariadiť. Takto sa do poslednej chvíle špekulovalo a ani pár hodín pred stretnutím nemohol nikto stopercentne potvrdiť, že sa bude hrať!

Páčil sa vám článok?