Vodní pólisti Slávie UK začali sezónu rekordom, v lige myslia na medailu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Úvod ako hrom! Vodní pólisti Slávie UK začali nový ročník najvyššej ligovej súťaže kuriózne. Najskôr im odpadol zápas s Piešťanmi, ktoré pre choroby viacerých hráčov do Bratislavy nepricestovali, a v prvú súťažnú nedeľu sa hneď zapísali do historických análov 1. ligy.

Nad Vrútkami zvíťazili 35:1, čo je nielen neuveriteľný výsledok, ale aj rekord najvyššej vodnopólovej súťaže v celej jej histórii. „Ako to povedať, aby som nikoho neurazil...? Jednoducho Vrútky hrali deň predtým ťažký zápas v Komárne a u nás im už asi chýbali sily,“ usmieval sa pri spomienke na premiéru prezident bratislavského klubu Jozef Mišík a prezradil novinky v Slávii UK na začiatku ligového ročníka:

„V porovnaní s vlaňajškom bude určite oveľa ťažšie presadiť sa. Na Slovensku je teraz päť vyrovnaných klubov - vlani boli štyri - keďže medzi najlepšie sa určite pokúsi dostať aj ČH Hornets Košice. Ďalšie dva, Nováky a ŠKP Košice, sa posilnili, čo platí najmä o východniaroch, kam prestúpil Roman Poláček. Jedinou novou tvárou v našej Slávii je Jan Novák (21), ktorý sem prestúpil z Ústí nad Labem.“ Dvojmetrový Čech hrávajúci na pravom krídle patrí na západ od rieky Morava medzi najlepších vodných pólistov, v Bratislave bude študovať na Fakulte telesnej výchovy a športu a popritom sa pokúsi presadiť aj na Pasienkoch.

Slávisti začali prípravu na nový ročník v decembri, prvou vážnejšou previerkou bol Slovenský pohár, kde obsadili druhú priečku. „Celý čas sme boli len v Bratislave, neabsolvovali sme žiadne sústredenie, naopak, privítali sme družstvá z Chorvátska - seniorov Puly a juniorov Mladosti Záhreb,“ prezradil Jozef Mišík. Čo sa týka cieľov, slávisti myslia na medailu: „Sme radi, že sa nám podarilo udržať tréningové možnosti na takej úrovni ako vlani, a tým, že sa liga vyrovnala, budeme spokojní s umiestnením na stupňoch víťazov.“

Samotná súťaž sa hrá najskôr systémom každý s každým, po odohratí základnej časti sa liga rozdelí do dvoch skupín (o 1.-4. a 5.-8. miesto) a prídu na rad štyri turnaje, keď každý tím bude účastníkom jedného.

Slávia UK však nie je len klubom ligového áčka. Okrem toho má aj ženy, starší a mladší dorast, starších a mladších žiakov, a prípravku jedenásťročných žiakov. Dievčenský tím vznikol pred dvoma rokmi, vlani skončil piaty a dievčatá (bez vekového obmedzenia), ktoré by chceli skúsiť, ako im to pôjde v bazéne s loptou môžu prísť kedykoľvek v pondelok až piatok na Pasienky (17.30 - 19.15 h) a prihlásiť sa u Róberta Radiča (0905/353 038). Šancu však majú aj chlapci od ôsmich rokov, ktorí sa tiež môžu prihlásiť u Róberta Radiča.

Páčil sa vám článok?