Hokejistov Slovana čaká prestávka, po nej ešte tri riadne kolá a ide play-off

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nedeľňajšie 51. kolo (Slovan dohrával v pondelok) uzavrelo základnú časť najvyššej hokejovej súťaže pred olympijskou prestávkou. Už dávno pred ním však bolo jasné, že minuloročný majster môže iba snívať o tom, že do play-off pôjde z miesta zaručujúce prípadný rozhodujúci zápas v domácom prostredí. Pred troma záverečnými kolmi základnej časti (odohrajú sa po olympijskom turnaji) je Slovan v pozícii, že má bližšie k ôsmemu miestu, ako k prípadnému štvrtému...

Kolísavé výkony a nepresvedčivé výsledky sa prejavili aj na posledných nákupoch hráčov, ktorí by mali pomôcť v play-off. Tréner Ján Jaško privítal v kabíne 31-ročného ruského krídelníka Denisa Afinogenova, ktorý naposledy obliekal dres Metallurgu Novokuzneck, skúseného 30-ročného obrancu Vladimíra Gýnu z Litvínova a definitívne sa potvrdil príchod Liptáka Dušana Devečku, o ktorého mala záujem aj Nitra. Za nového hráča však možno považovať ešte útočníka Petra Míku. Ten sa pred sezónou zranil a zatiaľ nenastúpil v žiadnom stretnutí. Spomínané kvarteto by malo slovanistom pomôcť v náročnom play-off. „Vieme, že tento rok bude play-off osobitne náročné. Súťaž je vyrovnaná, na postup bude myslieť všetkých osem tímov. Škoda, že sme nedotiahli ešte nejaké prestupy, ale mužstvá, z ktorých sme chceli posily, najmä Třinec a Karlove Vary, ešte stále bojujú o play-off,“ uviedol manažér belasých Maroš Krajči.

Z nových posíl sa novinárom predstavili dvaja. „Ponuka Slovana patrí medzi tie, ktoré sa neodmietajú. Záujem majstra ma potešil, dúfam, že budem platným hráčom,“ povedal Dušan Devečka a Vladimír Gýna doplnil: „Záujem mali aj iné kluby, ale Slovan má svoje meno. Bratislava je pre mňa prvým legionárskym miestom, sám som zvedavý, ako sa všetko skončí.“ Tretí, Rus Afinogenov v tom čase iba pristával na bratislavskom letisku: „Prišiel som sem pomôcť vyhrať titul, inak by som do Bratislavy ani nechodil,“ vyhlásil sebavedomo Denis.

Belasí neprivítali len nováčikov, ale opačným smerom poslali aj trio Klouda, Kováč, Sloboda. Klouda a Kováč idú do Švédska, Sloboda bude do konca sezóny na hosťovaní v Skalici. Mimochodom, v súvislostí s play-off plánujú funkcionári anketu, v ktorej si majú diváci vybrať najvhodnejší začiatok stretnutí...

Posledná zmena v majstrovskom tábore sa týka sponzoringu. Novým akcionárom klubu sa stala spoločnosť Vanaheim s konateľmi Ericom Assimakopoulusom a van Roijenom. Podľa manažéra Maroša Krajčiho má nový sponzor dva ciele. Prvým je úspešné napredovanie v aktuálnom play-off, druhým nadviazanie na úspešnú slovanistickú tradíciu!

Páčil sa vám článok?