Slovanisti nemyslia len na samotný postup, do I. ligy chcú ísť z prvej priečky

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Postup, postup, postup! Nič iné ako tento cieľ si nedali futbalisti Slovana pred začiatkom sezóny 2005/2006. Po jeseni sa im túto úlohu darí plniť. Zimovali druhí, tesne za vedúcimi Košicami. Samotným fanúšikom však nebude na jar stačiť iba postup, väčšina priaznivcov si to želá potvrdiť prvým miestom!

Pomôcť by tomu mali aj posledné posily, ktoré privítali na Tehelnom poli. Tou najväčšou je Samuel Slovák, tridsaťročný stredopoliar, ktorý naposledy hrával v Norimbergu, predtým skúšal šťastie napríklad v Liberci či Teneriffe. Samo je odchovancom belasých, dres Slovana obliekal v rokoch 1989 až 1997, krátko tu pôsobil aj v roku 2003. „Poslednú prípravu som tu zažil ako mladý dvadsaťjedenročný futbalista,“ spomínal Samo Slovák a pokračoval: „Vrátil som sa po dlhom čase, takže je to tu pre mňa trošku nové. Verím však, že nesklamem a že splním, čo sa odo mňa čaká. Všetci myslíme len na jedno - na postup - dúfam, že pomôžem splniť toto želanie.“ Druhou veľkou rybou, ktorá uviazla v sieti belasých, je obranca Ivan Kováč. Dvadsaťosemročný ľavý bek sa hneď po výbornom jesennom vstupe nováčika z Nitry do najvyššej súťaže pobral do Prahy, kam ho zlanárila Slavia. V zošívanom drese sa však veľmi nepresadil a častejšie vysedával na tribúne, než behal po trávniku. „Dlho som nehrával, ale verím, že Slovanu pomôžem, ponuka belasých ma potešila, dúfam, že ju využijem,“ prezradil Ivan Kováč. Tréner Jozef Jankech na margo posíl uviedol: „Sú to hráči, ktorí nám určite pomôžu. Verím, že postupne budú zvyšovať svoju výkonnosť a čím viac sa bude blížiť samotná sezóna, tých viac budú stúpať ich výkony na ihrisku. Času je ešte dosť, čaká nás veľa tréningov, ktoré by mali pomôcť nielen novým hráčom, ale aj tým, ktorí tu boli už na jeseň. Na jar nás čaká veľká skúška. Musíme sa pripraviť na to, že ani jeden súper nám nič nedaruje. Navyše odvetná časť 2. ligy by už mala smerovať k tomu, aby nás pomaličky pripravila na najvyššiu súťaž,“ dodal Jozef Jankech.

Slovanisti sa po niekoľkodňovom sústredení v Dudinciach vrátili domov, aby nasledujúce tri týždne strávili prípravou na umelom trávniku v Ružinove a sériou prípravných zápasov. V jednom z nich nastúpili proti Dukle Banská Bystrica a ich výkon v dueli s minuloročným účastníkom Pohára UEFA sa páčil aj hŕstke fanúšikov, ktorí vyzdvihli najmä hru Sama Slováka (dal jeden gól a druhý vypracoval, pričom hral len polčas): „Samo hral výborne, na jar bude ústrednou postavou,“ „S týmto kádrom nám nemôže ísť iba o postup, druhú ligu musíme vyhrať. Slovák bude skutočnou posilou, na Slovensku je to momentálne asi najlepší futbalista,“ tvrdili nadšení slovanisti na internete.

Už 11. februára belasí odlietajú do Antalyie v Turecku, kde pobudnú jeden týždeň a medzitým budú asi netrpezlivo čakať, ako sa vyvinie situácia okolo štadióna na Tehelnom poli a najmä či sa potvrdia chýry o ich zlúčení s Artmediou, ktoré sa znovu začínajú šíriť Bratislavou...

Mimochodom, je celkom reálne, že od leta sa liga nebude hrávať ani na Pasienkoch, kde sa už úplne reálne plánuje výstavba nových, najmä obchodných, centier...!

Páčil sa vám článok?