Ďalší odchod: Ján Kozák mieri do Anglicka

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Fanúšikovia Artmedie už pomaly prestávajú rátať odchody svojich hráčov. Po Borbélym (Kaiserslautern), Ďuricovi (Saturn Ramenskoje), Vaščákovi (Treviso) prišiel rad aj na štvrtého mušketiera zo slávnej jesennej Weissovej jedenástky.

Špílmacher Ján Kozák dostal súhlas od funkcionárov slovenského majstra a v piatok sa stal definitívne hráčom tímu West Bromwich Albión. Odchovancovi košického futbalu sa tak splnil jeho veľký sen, hrať v najprestížnejšej ligovej súťaži na svete. „Niečo podobné sa hráčovi môže ponúknuť len raz za život a Kozák si túto šanci zaslúžil. S hosťovaním do konca sezóny sme súhlasili, akurát sme žiadali niektoré finančné zmeny v podmienkach hosťovania,“ prezradil manažér Artmedie Petr Kašpar.

Ján Kozák absolvoval skúšku v anglickom tíme a tréner Bryan Robson sa po nej vyjadril, že ho chce v mužstve. Pre člena širšieho reprezentačného kádra je ponuka z West Bromwichu o to zaujímavejšia, že pred ôsmimi rokmi už skúšal šťastie v Liverpoole...

Kozákov odchod znamená, že majster sa musí poobzerať po ďalších posilách. V kádri sa preto objavil aj zlínsky Kroča. Artmedia mala oňho záujem už v decembri, potom to na čas utíchlo, ale obranca Zlínu sa minulý týždeň dostal medzi hráčov, ktorých si tréner Weiss zobral na prípravný duel do Duisburgu (0:0)

Páčil sa vám článok?