Bratislavský futbal čaká leto zmien, všetky prvoligové kluby sa idú sťahovať

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Roky ste chodili fandiť Slovanu na Tehelné pole? Zabudnite! Zvykli ste si už na predpoludňajšiu prechádzku po Starom moste a petržalské zápasy končiace sa nedeľňajším obedom? Smola, aj to už bude patriť minulosti! Patríte medzi pár stoviek interistov, ktorí ešte chodili na Pasienky? Nič sa nedá robiť, aj vy si budete musieť zvyknúť na novú trasu! Tri bratislavské kluby sa totiž v lete sťahujú a na ich mieste buď vyrastú nové hotely, obchody, prípadne nový štadión, alebo tam bude hrávať konkurencia...

Začnime od konca: Futbalový ročník 2006/2007 by mala Artmedia začať vo svojom novom príbytku v Prievoze, kde doteraz hrával Rapid. Slovan by sa mal presťahovať o pár metrov ďalej, na Pasienky, Inter čaká asi nadlhšia štreka, jeho domovským stánkom by mal byť od leta štadión ŠKP medzi Karlovou Vsou a Dúbravkou!

Dôvodov je viac. Najlogickejšie sťahovanie sa týka slovanistov. Zničený štadión na Tehelnom poli sa ide konečne rekonštruovať, presnejšie zbúrať, a na jeho mieste by mal do dvoch rokov vyrásť nový, reprezentačný, s kapacitou okolo 30-tisíc miest. Slovanisti si tak musia na najbližšie dva roky nájsť náhradný stánok a hoci sa v minulosti uvažovalo o sťahovaní do Petržalky (čo mimochodom vítali najmä fanúšikovia), teraz je takmer isté, že to budú Pasienky.

Majster z Petržalky si ešte stále môže vyberať z troch variantov. Keďže súčasný štadión nevyhovuje požiadavkám UEFA a najmä práce pod štvrtou, tzv. hlavnou tribúnou sú kvôli komplikovanosti podzemných sietí prakticky nemožné, najskôr sa uvažovalo o jeho presťahovaní približne 50 metrov smerom do Petržalky. Podľa posledných informácií je však táto možnosť najmenej pravdepodobná a v týchto mesiacoch sa vraj uvažuje o definitívnom zlikvidovaní štadióna a postavení nového hotela, prípadne iných zariadení na ploche za Starým mostom... Do úvahy teda prichádza variant sťahovania. Tu sú dve možnosti. Prvou zostávajú Pasienky, za ktoré hovorí, že sú na najvyššiu súťaž pipravené bez nejakých veľkých úprav. A keďže sa dá predpokladať, že Artmedia si zrejme zachová nedeľňajší predpoludňajší hrací čas, nemalo by dochádzať ani ku kolíziám so Slovanom. Druhá možnosť je presťahovať sa do Prievozu. Pretože tribúny súčasného petržalského stánku sa dajú ľahko rozobrať a znovu postaviť, je možné, že prvá liga sa bude hrávať na štadióne Rapidu. Za by hovorili lepšie tréningové možnosti (umelý trávnik) a v neskorých jesenných a skorých jarných kolách by bolo aj lepšie, keby na štadióne hrával iba jeden klub.

Zostáva Inter. Ten je už viac-menej zmierený so svojím osudom, teda odsunom do Dúbravky. Tamojší štadión by sa mal do leta ešte viac vynoviť a čo sa týka fanúšikov, predpokladáme, že cestu na futbal si v týchto končinách nájde viac divákov, ako to bolo na Pasienkoch!

Karty pred jarou sú rozdané, funkcionári teraz môžu vyťahovať také tromfy, aby boli spokojné všetky kluby. Čo sa týka fanúšikov, tí si musia zvykať...

Páčil sa vám článok?