Interisti už druhý rok po sebe zažívajú rovnakú zimu, znovu silvestrovali poslední!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pre futbalistov Interu akoby neplatilo, že nevstúpia dvakrát do rovnakej rieky! Presne pred rokom zimovali na poslednej priečke najvyššej futbalovej súťaže a hoci jar zvládli v elegantnom štýle, jeseň bola pre žlto-čiernych rovnaká ako pred dvanástimi mesiacmi - znovu zimovali poslední. A keďže sa jeseň skončila tak, ako sa skončila, je viac ako pravdepodobné, že na jar si to interisti rozdajú v boji o záchranu s Púchovom!

Z tohto pohľadu je zaujímavé, že žlto-čierni pri hľadaní posíl zalovili práve v púchovskom rybníčku. Keďže Pasienky na jeseň trápil úzky káder a nízky vekový priemer, pomôcť by mal príchod brankára Bernádyho (36), ten už je istý, a prípadne aj stopéra Zavaterníka. Okrem týchto dvoch Púchovčanov by mali Inter posilniť aj ďalší hráči, ktorí sú už dostatočne skúsení na to, aby mohli pomôcť v náročnej jari. Týka sa to najmä útočníka Šlahora, bývalého reprezentanta do 21 rokov, ktorý hral naposledy v Lučenci, Dirnbacha, ktorý prešiel napríklad Nitrou, Ružomberkom a na jeseň pôsobil v Drnoviciach. Veľa sa čaká aj od Srba Matoviča či Bonča, ktorý síce na Pasienkoch vyrástol, ale poslednú sezónu obliekal dres lotyšskeho Skonta Riga.

Trénera Karola Brezíka však potešil aj návrat zranených futbalistov, ktorí na jeseň veľa nenahrali. Týka sa to najmä Paulíka a Brezíka. Naopak, vedenie už neráta s obrancom Barmošom, či stredopoliarom Chalupkom.

„Jednoznačným cieľom je zachrániť najvyššiu súťaž. Myslím si, že s posilneným tímom by sa nám to mohlo podariť. Navyše v mužstve zostal aj útočník Marián Tomčák, s ktorým sme za zlepšených finančných podmienok predĺžili kontrakt o dva roky. Verím, že na jar môžeme postúpiť v tabuľke aj vyššie ako na 9. miesto. Obzeráme sa ešte po ďalších nových tvárach, radi by sme angažovali najmä defenzívneho záložníka,“ povedal pre agentúru SITA šéf klubu z Pasienkov Milan Lônčík. Pre zranenia si na jar už asi nezahrajú Burza s Augustínom, ďalšia dvojica so zdravotnými problémami Brezík a Paulík by však mala byť onedlho k dispozícii. „Vlani sme sa v jarnej časti naladili pozitívnym myslením na víťaznú vlnu a po viacerých úspešných výsledkoch sme napokon nemali problémy so záchranou až do záveru súťaže. Verím, že tak bude aj tentoraz. K lídrom mužstva by mali patriť Kunzo, Tomčák, Paulík a Brezík, spolieham sa, samozrejme, aj na skúsenosti brankára Bernadyho,“ doplnil kouč Karol Brezík.

Interisti sú v týchto dňoch na sústredení v Tatrách, sústredenie za hranicami neplánujú, maximálne vycestujú na zápasy so zahraničnými súpermi.

Páčil sa vám článok?