Smutný hokejový Petrohrad

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana majú za sebou smutnejší začiatok roka! Na turnaji Európskeho pohára majstrov v Petrohrade prehrali obidva zápasy a len vďaka žalostnému výkonu švédskej Frölundy neobsadili poslednú, ale „len“ predposlednú priečku... Finančne to znamená, že belasí si do pokladnice odložili chudobnučkú sumu 35-tisíc švajčiarskych frankov.

Tréner Ján Jaško síce pred odletom do Ruska vyhlásil, aj s troškou nadsázky, že jeho zverenci chcú v Petrohrade všetko vyhrať, no prehry 1:3 s Dinamom Moskva a 0:2 s Moellerom Pardubice Pardubice vrátili hráčov, trénerov i fanúšikov do reality a zázrak v podobe iných výkonov, než aké slovenský majster predvádza od začiatku sezóny, sa nekonal!

Klasické boli aj príčiny oboch prehier - taktická nedisciplinovanosť, časté vylúčenia, strelecká nemohúcnosť. „Sklamali sme najmä proti Pardubiciam, v takýchto zápasoch treba ísť na hranicu svojich možností, čo niektorí hráči nedokázali,“ tvrdil bratislavský kormidelník. Znovu sa potvrdil aj fakt, že Bratislavčanom chýba hráč, ktorý by dokázal mužstvo sceliť, potiahnuť ho v krízových momentoch. „Aj Petrohrad bol o zodpovednosti. Chýbajú nám hráči schopní prevziať réžiu do svojich rúk, škoda, že to nedokážu najmä starší,“ lamentoval Ján Jaško. Jednotlivcov nemenoval, potešili ho výkony brankára Rybára, klady našiel aj na hre Junasa, ktorý sa vrátil po dlhšom zranení.

Len pár hodín po návrate z Petrohradu čakal slovanistov ťažký extraligový duel s Trenčínom. „Musíme sa vrátiť do domácej reality. V lige sa potrebujeme dostať o niekoľko priečok vyššie a január bude pre to veľmi dôležitý. Odohráme v ňom deväť stretnutí, ktoré veľa naznačia,“ dodal tréner belasých.

Páčil sa vám článok?