Čo čaká v roku 2006 slovenský futbal, a čo asi neminie ani bratislavské kluby?

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Aký bude slovenský futbal v roku 2006. V tom poslednom sme zažili príjemné chvíle - postup do baráže o postup na MS, ťaženie Artmedie v Lige majstrov - ale aj dni, keď bolo slovenskému futbalu smutno: Korupčná aféra, ktorá zasiahla slovenských rozhodcov v Česku a českých na Slovensku, prázdne tribúny počas prestížneho duelu s Nemeckom, nevydarené prvé barážové stretnutie v Španielsku. A čo nás čaká (a možno neminie) v roku 2006? Tu sú dva pohľady na najbližších 12 mesiacov:

OPTIMISTICKÝ POHĽAD

Keďže Artmedia sa znovu kvalifikuje do Ligy majstrov, Skanska a Doprastav spoja svoje sily a počas dvojmesačnej letnej prestávky postavia Národný futbalový štadión.

Prvá a druhá liga budú mať takú skvelú úroveň, že funkcionári urobia gesto: najvyššiu súťaž rozšíria na osemnásť mužstiev.

Gesto urobí aj šéf Šport Progressu Vojtech Miklós. Na reprezentačné zápasy dá vstupné 20 a 10 Sk. „Keď som bol pred Vianocami v obchodoch, všimol som si, že niektorí ľudia nemajú ani na to, aby si kúpili obyčajné plazmové televízory! Dvadsať a desať korún je primerané vstupné,“ vysvetľoval svoje rozhodnutie.

Slovan vyhrá v lete druhú ligu a na jeseň povedie aj prvú...

Inter sa presťahuje do Dúbravky, čo vyvolá nevôľu u jeho fanúšikov. Následná petíciu ukáže obrovskú základňu priaznivcov tímu z Pasienkov: Za návrat na Pasienky sa podpíše 420 000 priaznivcov!

Trnavskí fanúšikovia sa zúčastnia na nábore nových policajtov a dvadsať z nich uzavrie s nimi zmluvy, ďalší desiati prejdú k železničnej polícii, traja urobia skúšky k františkánom...

Reprezentácia dostane v kvalifikácii ME 2008 do skupiny Grécko, Švédsko, Maltu, Luxembursko, San Marino a Vatikán. Reakcia trénersko-metodicko-poučno-vzdelávacej komisie Slovenského futbalového zväzu však bude jasná: „V Európe už niet ľahkého súpera!“

Vyhlásenie najlepšieho futbalistu Slovenska 2006 sa bude konať v parížskej Olympii. V priamom prenose ho odvysiela MTV a Eurosport, zaspieva U2, nezmení sa len konferenciérka - Ivetu Malachovskú si vyžiada samotný čestný hosť Franz Beckanbauer so slovami: „To musím vidieť!“

PESIMISTICKÝ POHĽAD

Tehelné pole sa bude naďalej samé rozpadávať a na nový štadión stále chýba zopár miliárd...

Žalostná úroveň prvej ligy prinúti znížiť jej účastníkov na šesť.

Miklós zvýši vstupné na reprezentačné zápasy na 10 000 a 15 000 Sk.

Rybníček bude naďalej ignorovať futbal slovami: Sranda bola na Silvestra, teraz sú na rade vážne veci!

Slovan postúpi až z tretieho miesta a po jeseni bude tiež tretí - od konca...

Trnavskí fanúšikovia podpália zvyšné prvoligové štadióny.

Reprezentácia dostane do skupiny Francúzsko, Taliansko, Anglicko, Poľsko, Albánsko, Azerbajdžan a Trénersko-metodicko-poučno-vzdelávacia komisia sa sama rozpustí...

Posledný fanúšik Interu sa odsťahuje do Malaciek a na Pasienkoch tak definitívne zrušia sektor vyhradený priaznivcom žlto-čiernych.

Vyhlásenie najlepšieho slovenského futbalistu bude konferovať Iveta Malachovská.

Páčil sa vám článok?