Najodvážnejšie rafterky sú z Bratislavy

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislava nemá len Hochschornerovcov, ale aj šikovné baby - rafterky, ktoré dokazujú, že pri Dunaji vyrástol výborný tím zbierajúci úspechy na pretekoch po celom svete.

KVR Mistral v zložení Júlia Pavelková, Eva Hochschornerová, Natália Borecká, Zuzana Čunderlíková, Veronika Kvetáková, Hanka Vargová, Monika Beňušová urobil radosť trénerovi Štefanovi Lukačovičovi (v slalome vedú dievčatá Peter Hochschorner a Rado Orokocký) a tu je súhrn jeho najväčších úspechov: Prvé miesta vo všetkých kolách a všetkých disciplínach na majstrovstvách Slovenska, prvé miesta v Európskom pohári v Čunove (šprint) a talianskom Vipitene (šprint a maratón), celkový víťaz Európskeho pohára.

Na majstrovstvách Európy R4 tím v zložení Pavelková, Borecká, Čunderlíková, Vargová obsadil 2. miesto v slalome a šprinte a 1. miesto v maratóne, pekné výsledky sa dosiahli aj na svetovom šampionáte v Ekvádore, odkiaľ sa dievčatá vrátili s druhým miestom v šprinte a slalome, štvrtým miestom v maratóne a celkove treťou priečkou. „K stopercentnej spokojnosti chýbalo lepšie maratónske umiestnenie na majstrovstvách sveta. Viedli sme 63 minút, potom nás predstihli Češky a tak sme tesne pred cieľom riskli stopu s menším prietokom vody. Práve v tom úseku nás však pribrzdili kamene a do cieľa sme dopádlovali štvrté. Veľmi sme chceli vyhrať, žiaľ, chýbalo viac šťastia. Po tomto „hrdinskom“ čine nás vyhlásili za najodvážnejšiu posádku, ale keby sme sa ocitli znovu v tejto situácii, riskli by sme to opäť,“ prezradila „duša“ lode Júlia Pavelková.

Páčil sa vám článok?