Inter získal v Trnave prvý ligový bod, ani to však nezachránilo trénera Barmoša

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Kým bratislavská Armedia v posledných dvoch kolách prehrala doma aj vonku, druhý bratislavský zástupca v Corgoňlige získal v Trnave svoj prvý tohtoročný bod. V aktuálnej tabuľke Artmedia klesla na 5. miesto, Inter zostáva stále posledný.

ARTMEDIA: V šlágri 8. kola Artmedia prehrala doma s Ružomberkom 1:2 (0:0). Viac šancí si síce vypracovali domáci hráči Artmedie, ale v koncovke boli bezzubí. Ako prví sa tešili z gólu hostia. V 51. minúte Zošák prekonala domáceho brankára Lipčáka. Domáci sa potom vehementne snažili o vyrovnanie, čo sa im aj v 63. minúte podarilo, keď Suchánek preloboval žilinského brankára Hajdúcha. Artmedia pokračovala v tlaku, ale desať minút pred koncom prišiel rozhodujúci úder hostí, keď Král strelou pod brvno zvýšil na 2:1. V 90. minúte sa síce Artmedii podarilo zásluhou Borbélyho streliť vytúžený vyrovnávajúci gól, ale rozhodca ho pre ofsajd neuznal.

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): „Prehrali sme nešťastne. Nemám hráčom čo vyčítať, hrali dobre. Ružomberok potrestal naše dve chybičky. Zahodili sme veľa šancí.”

V 9. kole Corgoňligy prehrala Artmedia v Trenčíne 1:0 (0:0). Rozhodnutie priniesla 73. minúta, keď domáci Baranyai strelou pod brvno nedal Lipčákovi šancu. V 89. min mohol vyrovnať Fodrek, keď sa vrútil do šestnástky Trenčína, ale na zakončenie mu už nezostal čas ani sily.

Vladimír Weiss: „Z našej strany môžem hodnotiť len prvý polčas. Súper sa na nás pripravil a prakticky nás k ničomu nepustil. Najmä za hru v druhom polčase si Trenčania víťazstvo zaslúžili. Na súperových ihriskách nehráme dostatočne agresívne a chýba nám moment prekvapenia.”

~ ~ ~

INTER: Prvý bod si žlto-čierni priviezli z Trnavy po bezgólovej remíze. Podobne ako poslednému Interu sa totiž nedarí ani Trnave, ktorá je predposledná

Jozef Barmoš (tréner Interu): „V prvom polčase bolo stretnutie obojstranne taktické. Mali sme menej pokusov v ofenzíve. Domáci mali v druhom polčase prevahu, ale my sme boli bližšie ku gólu. Nakoniec zostalo pri bezgólovej remíze, so ziskom bodu som spokojný.”

V 9. kole prehral Inter na domácom trávniku s majstrom zo Žiliny 1:4 (0:3). Žlto-čierni začali aktívnejšie, na konci prvého polčasu však po dvoch góloch Šestáka a jednom Čišovského prehrávali trojgólovým rozdielom. V druhom polčase bolo na trávniku veľa nepresností, najskôr na 0:4 zvýšil Ďurica, v 84. min sa Inter zásluhou Tomčáka dočkal čestného úspechu.

Jozef Barmoš: „Túžba po dobrom výsledku nám v úvode nechýbala. Začali sme lepšie, gól sme však nedali. Potom sme urobili chybu, ktorú Žilinčania potrestali. Naše mužstvo nie je až také silné, aby dokázalo otočiť zápas. Navyše Žilina zužitkovala na gól všetko, čo sa jej naskytlo. V tejto chvíli je asi jedinou alternatívou oživenie kádra a trénerska zmena.”

Slová Jozefa Barmoša sa potvrdili a už nie je trénerom Interu Bratislava. Nahradil ho jeho asistent Karol Brezík, ktorý sľubuje v najslabšom ligovom mužstve zásadné zmeny.

Páčil sa vám článok?