Čaká nás ďalší súper v kvalifikácii MS 2006, s Lotyšmi už nejde o skóre, ale o víťazstvo!

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po víťazstve 7:0 nad Lichtenštajnskom si naši futbaloví reprezentanti užili pár dní slávy, ale teraz sa už treba vrátiť do reality. K tomu im určite pomôže aj najbližší súper v kvalifikácii MS 2006 Lotyšsko, s ktorým sa stretneme v sobotu 9. októbra od 17.30 h na Tehelnom poli.

Štvrté naše stretnutie v boji o postup do Nemecka bude určite najťažšie. Výhry nad Luxemburskom a Lichtenštajnskom sa totiž brali ako povinnosť, do Ruska (1:1) sme zase cestovali s tým, že nemáme čo stratiť, len získať.

Tréner Dušan Galis oznámil nomináciu na zápas už minulý týždeň a bola plná prekvapení. Reprezentačný kormidelník totiž nezaprel svoje slová, že ho nezaujíma, či vybraní futbalisti hrajú vo svojich kluboch, dôležité je, či im on verí. Aj preto sú v devätnástke napríklad Greško, ktorý vo svojom Blackburne nesedí ani na lavičke, či sparťania Michalík s Petrášom, ktorí viac sedia, ako hrajú...

Jediný zástupca našej najvyššej súťaže je bývalý hráč Slovana Stanislav Šesták, ktorý momentálne pôsobí v Žiline. ,,V nominácii neprišlo prakticky k žiadnym zmenám. Ďalej verím hráčom, ktorí v reprezentácii pôsobili,“ prezradil Dušan Galis. Do jeho výberu sa vrátil aj úspešný strelec Stanislav Varga, ktorému sa v priebehu pár dní podaril husársky kúsok - ako obranca strelil gól v domácej lige i v Lige majstrov...

„Určite to bude ťažký zápas. Verím však, že chlapci podajú výkony na hranici svojich možností a že nás prídu podporiť aj diváci,“ želal si reprezentačný kormidelník a prezradil, že neočakáva podobnú gólovú smršť ako proti Lichtenštajnsku: „Neverím vo výsledok 3:0, alebo 4:0. Lotyši potvrdili svoju silu aj na majstrovstvách Európy a najmä útočník Verpakovskis je veľmi nebezpečný. Disponujú tímom s výbornou defenzívou, hrajú disciplinovane a vpredu sa spoliehajú na rýchle kontry.“ Dušan Galis ešte s úsmevom doplnil radu, ktorú mu dal portugalský tréner Scolari: ,,S Lotyšmi je vraj lepšie hrať u nich, ako doma!“ Pobaltskí futbalisti zatiaľ vyhrali v Luxembursku 4:3 a doma prehrali s Portugalskom 0:2. Hlavným rozhodcom je Farina z Talianska.

Pre tých, ktorých by zaujímali aj mladé nádeje, slovenská a lotyšská dvadsaťjednotka sa stretnú už v piatok o 17.30 h na štadióne v Senci.

Páčil sa vám článok?