Hokejový Slovan nemyslí len na titul

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Minulý piatok sa dočkali aj hokejoví fanúšikovia! Po prepadáku na Svetovom pohári prišla na rad najvyššia domáca súťaž, okolo ktorej bolo v lete rušnejšie ako po iné roky.

Spôsobila to avizovaná prestávka v NHL, čím sa naskytla šanca, aby si v Európe zahrali mnohé hviezdy najobdivovanejšej hokejovej súťaže sveta. Slovanisti vstúpili do ligy s jediným hráčom NHL - je ním obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa tak rozhodol už dávnejšie a rozhodnutie nezmenil ani v čase, keď mnohí slovenskí hokejisti podpisovali zmluvy v Česku a ďalších krajinách...

Slovanistický rozpočet klubu je 75 miliónov Sk, čo znamená nárast o 20 miliónov, vyššie je aj vstupné - od 80 do 100 korún. Ak však bude o niektorý duel veľký záujem, do predaja pôjdu aj lístky na státie. Permanentky na A a B tribúnu stoja 2800 Sk, kto si bude chcieť pozrieť hokej zblízka spoza mantinelu, musí z vrecka vytiahnuť 5000 Sk. Aj keď sa na Slovane spomína titul, pre funkcionárov nie je jediným cieľom. ,,Určite by sme boli radi, keby sa to podarilo, ale nemôžeme tvrdiť, že nás nezaujíma nič iné, len titul,“ prezradil generálny manažér Slovana Maroš Krajčí.

Majster z rokov 2002 a 2003 sa musí v tejto sezóne zaobísť bez Zdena Cígera, čím prišlo aj k zmene kapitána. Céčko prevzal Richard Kapuš, ale všetci slovanisti veria, že Cíger si slovanistický dres ešte oblečie. Brankárskou jednotkou zostáva Rybár, dvojkou bude Bárta z Karlových Varov, chlapi sa môžu opäť tešiť na čírliderky a tréneri môžu vyberať aj z farmy, ktorá hrá v Trnave druhú ligu.

Páčil sa vám článok?