Chceme ísť do Svetovej skupiny, v ceste nám stoja trojnásobní víťazi Davis Cupu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Znovu sa ide na tenis! A nie na hocijaký. Koncom tohto týždňa (24.-26. septembra) sa na tvrdom povrchu Premier bratislavského Národného tenisového centra odohrá pravá tenisová bitka. V boji o účasť vo Svetovej skupine 2005 sa Slovensko stretne s Nemeckom a všetko naznačuje, že to bude ďalšia tenisová lahôdka, na aké sme si už v Bratislave zvykli.

Náš nehrajúci kapitán Miloslav Mečíř pošle do boja to najlepšie, čo doma máme - kvarteto Hrbatý, Beck, Kučera a Mertiňák. Nemci sa zase budú musieť zaobísť bez svojej druhej najväčšej hviezdy - Nicolasa Kiefera. Ich zostava však aj tak vzbudzuje rešpekt - hlavnou postavou v nej bude Tommy Haas, ktorý v tejto sezóne preháňa aj najväčšie svetové osobnosti. Okrem neho sú v štvorici Kohlschreiber (na poslednú chvíľu nahradil zraneného Schüttlera), Mayer a Waske. ,,Nedá sa jednoznačne určiť, o koľko klesla súperova sila tým, že Kiefer bude chýbať. Teraz je jasnou jednotkou Haas, ktorému sa mimoriadne darilo aj na US Open, kde bez problémov postúpil do štvrťfinále. Po neľahkom období, keď prekonával zranenie, sa znovu vrátil a je schopný podávať výborné výkony,“ poznamenal na adresu Nemcov Miloš Mečír. Kiefer sa síce v Bratislave s raketou v ruke neobjaví, ale mal by prísť aspoň podporiť svojich kolegov. ,,Určite pricestuje a bude povzbudzovať,“ prezradil nemecký nehrajúci kapitán Kühnen. Ten je navyše pred stretnutím optimistom, k čomu ho údajne doviedol fakt, že sa bude hrať na tvrdom povrchu...

Čo sa týka zverencov Miloša Mečířa, nášmu nehrajúcemu kapitánovi je jasné, že k dispozícii má to najlepšie, čo mu domáca scéna ponúka. ,,Máme veľa možností, je predčasné hovoriť o tom, kto nastúpi. V štvorhre by to mohol byť napríklad hociktorý z nominovaných.

Žreb zápasu je vo štvrtok 23. septembra o 11. h, úvodná dvojhra stretnutia sa začína v piatok 24. septembra o 11. h, rovnaký čas je naplánovaný aj na sobotu a nedeľu. Dôvodom skoršieho začiatku je priamy prenos nemeckej televízie ARD.

Zápas sa odohrá pod strechou, vstupenky išli dobre na odbyt a funckionári odhadovali, že všetky tri dni budú ešte pred prvým stretnutím vypredané. Centrálny kurt bude pre súperov k dispozícii od nedele. Nemci sú trojnásobným víťazom Davisovho pohára (1988, 1989, 1993), keď bol vždy ich hlavnou postavou Boris Becker.

Páčil sa vám článok?