Hokejový Slovan sa teší na novú sezónu, okrem Višňovského ho posilní aj Špilár

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Aj keď hokej v týchto dňoch žije Svetovým pohárom a záverečnými zápasmi o konečné umiestnenie, doma sa stále razantnejšie hlási najvyššia ligová súťaž. Rušno je aj na bratislavskom ľade, slovanisti finišujú v záverečnej príprave, doťahujú sa posledné odchody, ale aj príchody do kádra trénera Miloša Říhu.

Najskôr odchody, ktoré sa upiekli v závere leta. Najzaujímavšjší sa týka syna bývalého obrancu Slovana Pukaloviča Róberta. Ten sa upísal na ročné hosťovanie druholigovému fínskemu tímu Hermes Kokkola. V minulej sezóne síce Pukalovič odohral väčšinu stretnutí v juniorke, no nastúpil už aj za áčko, kde sa predstavil v dvanástich zápasoch.

Jeden z najzaujímavejších príchodov sa zase vybavil začiatkom septembra. Z pražskej Sparty prišiel na ročné hosťovanie bývalý útočník HC Košice Gabriel Špilár. ,,Gabo je technický hokejista, výborný korčuliar a navyše reprezentant. Je pravák, čo je vzácne a počítame s ním na post centra. Vo finále extraligy pred dvoma rokmi nám robil veľké problémy svojou rýchlosťou. V zmluve ja klauzula, že keď bude mať Sparta problémy so zraneniami alebo s chorobami, tak si ho môže stiahnuť,“ prezradil na internetovskej stránke hcslovan.sk generálny manažér belasých Maroš Krajči. Špilár odišiel do Prahy ako jeden z najväčších talentov slovenského hokeja, v Sparte sa však nepresadil podľa vlastných predstáv. V celom ročníku odohral 59 stretnutí, v ktorých dosiahol 10 gólov a 12 asistencií.

Na spadnutie bol príchod ďalšieho útočníka Tomáša Surového. Rokovania medzi ním a klubom boli na dobrej ceste, Tomáš hral aj prípravu v Znojme, ale koncom augusta sa Surový dohodol na dvojcestnej zmluve s klubom NHL Pittsburghom Penguins. Znamená to, že pokiaľ sa NHL nebude hrať, Surový nastúpi na farme Pittsburghu vo Wilkes Barre/Scranton. ,,Od hráča sme mali prísľub, že s Pittsburghom podpíše len jednocestnú zmluvu, pretože v tom prípade by počas štrajku mohol za nás hrať. Takto sa situácia zmenila a musí hrať na farme. Jeho zmluva so Slovanom sa, samozrejme, zrušila. Napriek tomu sme sa rozišli v dobrom a zaželali sme mu veľa šťastia,“ vysvetlil Maroš Krajči. Len pre úplnosť, najväčšou letou posilou Slovana bude v prípade štrajku v NHL obranca Višňovský!

Pre zverencov trénera Říhu bola jednou z posledných previerok účasť na turnaji Slapshot Trophy vo švajčiarskom Zuchwile, kde obsadili konečné 4. miesto (v dueli o 3. priečku podľahli Sparte 4:5). Slovanisti vyhrali vo Švajčiarsku jediný zápas, dva prehrali.

Páčil sa vám článok?