Artmedii sa v lige darí, Inter sedí na dne tabuľky

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vo futbalovej Corgoň lige si z dvoch bratislavských zástupcov zatiaľ počína lepšie Artmedia, ktorá je po štyroch kolách tretia. Naopak bratislavský Inter doteraz nezískal ani bod a je v priebežnej tabuľke posledný.

ARTMEDIA: Už bratislavská Artmedia neúspech v Pohári UEFA kompenzuje v domácej lige. Hneď v prvom kole na seba narazili oba bratislavské kluby, úspešnejšia však bola domáca Artmedia (2:1). V druhom kole síce vysoko prehrala v Žilne s úradujúcim majstrom (5:1), aby v treťom kole doma zdolala Trnavu (3:1).

Naposledy Artmedia opäť na domácom trávniku porazila aj vicemajstra z Banskej Bystrice (2:1). Tréner Artmedie Vladimír Weis po zápase povedal: „Som rád, že sme po veľkej kritike za pohárový výkon proti Dnepropetrovsku ťažký zápas s Bystricou vyhrali. V prvom polčase sme hrali výborne, mojim zverencom nechýbala disciplína a ochota behať. Po prestávke už hostia vyvinuli väčší tlak, ale s tým sme počítali. Odhodlal som sa pre viacero zmien v zostave. Bolo to vabank, ale dnes to vyšlo.“

INTER: Podstatne horšie je na tom po štyroch kolách bratislavský Inter. Prehral všetky štyri zápasy a je tak na dne ligovej tabuľky. Inter prehral vonku s Artmediou 1:2, v Rimavskej Sobote 0:1 a doma s Banskou Bystricou 1:4 a naposledy Dubnicou 0:1. Tréner Interu Jozef Barmoš po zápase povedal: „Nastúpili sme málo dôrazní a nekoncentrovaní. Súper si v úvode vypracoval niekoľko šancí na skórovanie, my len jedinú. Po prestávke sa hra vyrovnala, napokon sa od nás odvrátilo aj potrebné šťastie, keď sme dostali gól v nadstavenom čase. Halenár v piatok prišiel na tréning s vysokou teplotou, u Kunza čakáme na vyjadrenie lekára. Napriek prehre nás podržal brankár Kaniš, problémy cítime najmä v ofenzíve.“

~ ~ ~

V najbližšom kole futbalovej Corgoň ligy už tento víkend hrajú oba bratislavské kluby vonku - Inter v sobotu v Púchove a Artmedia v nedeľu v Rimavskej Sobote.

Páčil sa vám článok?