Slovanisti sú ďaleko od návratu do 1. ligy, o niečo bližšie je skôr zostup do 3. ligy

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Trápenie sa neskončilo! Ak si niekto po vypadnutí futbalového Slovana Bratislava z najvyššej súťaže myslel, že o pár mesiacov sa na Tehelnom poli všetko utrasie a belasí budú znovu tešiť svojich fanúšikov, ten sa ukrutne mýlil. Neutriaslo sa nič a tešili sa len tí fanúšikovia, ktorých bavia bitky (napríklad s Nitranmi), prípadne demolovanie štadiónov (naposledy na Rapide).

K športovej stránke jesene: Slovan zimuje na 5. priečke s 22 bodmi, ďaleko za vedúcou Nitrou, no predsa len s upokojujúcim náskokom pred mužstvami, ktoré zostúpia do 3. líg... (aj keď náskok pred najhoršími nie je až taký veľký ako strata na lídra.) „Naše výsledky a výkony sú presným odrazom slovanistickej jesene,“ priznal kormidelník belasých Štefan Zaťko. V prvej polovici súťaže ho čakala sizyfovská práca, dať dohromady vyrabovaný káder, doplniť ho najtalentovanejšími juniormi a dorastencami, a poslať ho na slovenský vidiek bojovať o body.

Výsledok je teda známy. „Napriek všetkým problémom som však očakával lepšie výkony, na druhej strane, je to odraz našej momentálnej situácie,“ potvrdil Štefan Zaťko: „Zatiaľ iba brzdíme pád, ťažko preto čakať, že sa niečo výrazne zlepší!“ Fanúšikovia síce často frfľali nad výkonmi hráčov, no na obranu súčasných futbalistov treba dodať, že ťažko sa nastupuje a trénuje, keď v podvedomí myslíte na to, že už niekoľko mesiacov nedostávate peniaze, že neviete, čo vás čaká zajtra, či o týždeň, keď vám nikto nevie zaručiť, či má tento klub vôbec nejakú perspektívu. „Najmä v závere som na hráčoch videl, že ich trápili skôr existenčné otázky ako futbalové,“ dodáva Štefan Zaťko.

Výkony belasých sa odzrkadlili aj na návštevách. Kým vonku bratislavský Slovan stále ťahal, doma chodilo čoraz menej divákov a posledné zápasy sledovalo prakticky prázdne hľadisko. Zima teda bude horúca, či sa však počas nej niečo zmení, v to málokto verí. Niektorí hráči sú údajne v dvojmesačnej výpovednej lehote, o posilách sa ani nesníva, reálnejšie je, že bývalá bašta slovenského futbalu nemôže o návrate do prvej ligy snívať ani v tom prípade, že sa najvyššia súťaž rozšíri o ďalších šesť mužstiev!

Páčil sa vám článok?