Do Bratislavy príde slávna Holiday on Ice

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už je to pätnásť rokov, čo si Bratislavčania naposledy vychutnali najslávnejšiu krasokorčuliarsku show na svete - Holiday on Ice. Kto si to už nepamätá, prípadne, kto si vtedy nestihol pozrieť program, v ktorom sa prelína šport a umenie, ten nech si rezervuje čas medzi 20. a 24. aprílom 2005. Práve vtedy tu bude mať Holiday on Ice oprášenú premiéru s programom Hollywood.

Bratislava nasleduje po Budapešti a Brne, v našom meste sa uskutoční osem predstavení a predstavitelia revue sa netaja svojím zámerom - založiť v Bratislave tradíciu, ktorú mávajú v neďalekej Viedni, kam súbor zavíta každý rok koncom decembra, aby spoluvytváral vianočnú atmosféru.

Holiday on Ice oslávila tento rok 60. výročie svojho vzniku a počas tejto histórie sa prišlo do hľadiska pozrieť okolo 300 miliónov divákov. Súčasnosť tvoria štyri základné predstavenia, ktoré každý rok vidí niekoľko desiatok miliónov divákov. Každý súbor tvorí približne 70 ľudí, z toho 55 krasokorčuliarov a pätnásťčlenný technický personál. Súčasnými najväčšími hviezdami sú Katarina Wittová, Robin Cousins, Surya Bonalyová, Norbert Schramm a Philippe Candolero.

Samotný program Hollywood ukáže divákom historický prierez filmu. Všetky scény sprevádza originálna filmová hudba, na ľade sa vystriedajú scény z najznámejších komédii, drám, ľúbostných príbehov. A prečo sa na Slovensko dostane práve Hollywood? Preto, lebo práve Hollywood je vraj tým pravým symbolom Holiday on Ice. Vstupenky sa už začali predávať prostredníctvom internetu a stoja 450 a 550 Sk.

Páčil sa vám článok?