V Bratislave bude opäť tenisový turnaj ATP

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Znovu prichádza čas tenisu. Po nedávnom víťazstve nad Nemeckom v Davisovom pohári sa Bratislavčania môžu tešiť na ďalší prídel kvalitného tenisu. V 5. ročníku challengerovho turnaja ATP Tatra banka Open (dotácia 100 000 eúr) sa od 8. do 14. novembra predstaví to najlepšie, čo pod Tatrami v mužskom tenise máme, navyše niekoľko zaujímavých zahraničných mien.

Okrem Kučeru, Hrbatého a Becka sa na povrchu Premier v Národnom tenisovom centre predstavia aj Mertiňák, Čapkovič a Lacko. Do hlavnej súťaže sa priamo dostali iba Beck a Kučera, zvyšok dostane od organizátorov voľné karty.

Čo sa týka zahraničných hráčov, k Dunaju sa chystajú aj dvaja niekdajší víťazi turnaja - Talian Sanguinetti, vyhral v roku 2000, a obhajca prvenstva z minulého roku Švajčiar Rosset. Na súpiske sú však aj ďalší dobrí hráči - z Česka by mali prísť známi Radek Štěpánek, Bohdan Ulihrach, Michal Tabara a Tomáš Zíba, chystá sa k nám nedávny víťaz turnaja v Metz Haehnal z Francúzska, známy Armén Sargsian a pre niekoho možno neznámejší, pre fajnšmekrov však dostatočne príťažlivý Labadze z Gruzínska. Mimochodom, v čase našej uzávierky bolo isté, že na turnaj príde 13 tenistov z najlepšej svetovej stovky!

Riaditeľ turnaja Igor Moška prezradil, že o účasť v Bratislave bol veľký záujem: „O tom, či máme nejaké voľné karty sa zaujímali napríklad Holanďan Schalken či Rumun Pavel. Posledná voľná karta zatiaľ patrí Mertiňákovi, keby sa ukázalo, že chce nastúpiť aj niekto zo svetovej špičky, rozhodneme sa tesne pred turnajom. Dúfam však, že podujatie, ktoré má rozpočet 10 - 11 miliónov Sk, sa zaradí medzi najlepšie na svete vo svojej kategórii!“

Hrať sa začne v pondelok 8. novembra, od tohto dňa do štvrtku sú prvé stretnutia na programe od 11. hodiny, v piatok a v nedeľu sa čas posúva na 14. hodinu. Nedeľňajšie finále odvysiela v hlavnom prenose Slovenská televízia. Vstupné od prvých kôl po štvrťfinále je ľudové - 20 Sk, semifinále a finále si môžete pozrieť za päťdesiatku.

Páčil sa vám článok?