Funkcionári Slovana sa stretli s fanúšikmi, Šatanov príchod do Bratislavy je stále neistý

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V hokejovom Slovane sa snažia vychádzať v ústrety divákom a až na malé výnimky sa im to celkom darí. Interiér staručkého zimného štadióna sa pred každou sezónou dáva ako-tak do poriadku, na slovenské pomery vyšiel aj nápad so Skyboxmi, kde si fanúšikovská elita môže pozrieť jednotlivé zápasy v potrebnom luxuse.

A keď sa ešte skvalitní činnosť bezpečnostnej služby, kde si niektorí mládenci stále pripadajú ako polobohovia, keď sa začne robiť poriadok aj s tými, ktorí si vedomí svojej fyzickej sily robia v hľadisku, čo chcú, tak na štadióne bude ešte príjemnejšie...

O tom, že slovanisti však chcú mnohé problémy riešiť, svedčí nedávne stretnutie fanúšikov s predataviteľmi Slovana. Medzi väčšinou mladších priaznivcov zavítali generálny manažér Maroš Krajčí, hráči Richard Kapuš, Petr Pavlas a tréner Miloš Říha. „Čo sa týka divákov, tam sme sa zamerali na to, aby boli spokojní najmä sponzori, ktorí nám pomáhajú v chode mužstva,“ priznal Maroš Krajčí. Ani ostatní fanúšikovia však nemusia mať pocit, že sú od macochy. „Od novej sezóny plánujeme zaviesť turnikety. Ide nám o to, aby sa pred zápasmi nemuselo čakať v dlhých radoch.“ Priaznvci Slovana sa môžu tešiť aj na veľkoplošné obrazovky, ktoré by od budúcej sezóny mali visieť nad ľadovou plochou. „Okrem toho chceme pripraviť pre divákov nových 200 miest,“ uzavrel túto tému Maroš Krajčí.

Čo sa týka doterajších výkonov, tréner Miloš Říha je optimistom: „Aj keď niektoré domáce zápasy mohli vyznieť horšie, náš cieľ, zabudovať do tímu mladých hráčov a hrať pekný hokej, sa nám darí plniť.“ Kapitán Richard Kapuš je tiež spokojný s doterajším účinkovaním: „Sme prví, čo nás teší.“

Samozrejme, vzhľadom na posilňovanie konkurencie sa aj fanúšikovia zaujímali o to, ktorí hráči by ešte mohli do Bratislavy prísť. „S Mirom Šatanom sme v kontakte, ale je ťažké predpovedať, kedy a či vôbec príde. Na dobrej ceste je však angažovanie jedného Američana, ktorý by mohol skvalitniť náš káder,“ prezradil Maroš Krajčí.

V tejto súvislostí je zaujímavá informácia, ktorú vydala agentúra SITA. Podľa nej mladý Ivan Dornič, ktorý vyrástol v Slovane, ukončil svoje pôsobenie v tíme zámorskej juniorskej súťaže WHL Portland Winter Hawks. Devätnásťročný center požiadal minulý týždeň vedenie tímu, aby ho vymenilo do iného mužstva WHL, alebo pustilo domov na Slovensko. Keďže sa generálnemu manažérovi Kenovi Hodgemu nepodarilo aj napriek ponukám transakciu zrealizovať, Dornič podľa klubovej internetovej stránky odcestoval domov. Bratislavský rodák pôsobí vo Winter Hawks od minulej sezóny. V tejto odohral 8 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal jednu asistenciu.

Páčil sa vám článok?