Inter senzačne zvíťazil v Banskej Bystrici, Artmedia stratila doma bod so Žilinou

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Inter vyhral svoj prvý zápas v tomto ročníku futbalovej Corgoň ligy. Tri ligové body si prekvapujúco doviezol z ihriska vicemajstra z Banskej Bystrice. Naopak bratislavská Artmedia stratila doma bod s majstrom zo Žiliny. Po 11. kole Corgoň ligy je Inter stále posledný s dvojbodovou stratou na Trnavu, Artmedia je štvrtá s trojbodovou stratou na vedúci Ružomberok.

INTER: Bratislavský Inter zvíťazil v Banskej Bystrici nad tamojšou Duklou 1:2 (0:0). Obe mužstvá predviedli v prvom polčase veľmi slabý výkon, hra sa odvíjala zväčša medzi šestnástkami. Interisti pozorne bránili, i preto sa ťažko rodili finálne prihrávky Dukly, o šanciach sa hovoriť nedalo. Dukla počas úvodnej štyridsaťminútovky strieľala iba spoza šestnástky. Domáci futbalisti sa nemohli cez prehustený stred poľa presadiť ani po zmene strán. Prvý strelecký pokus medzi žrde prišiel až v 60. min po rohu Leitnera hlavičkoval presne k pravej žrdi Veselý - 1:0. Domáci sa dlho z vedenia netešili, už o päť minút z pravej strany prihral presne Halenár nabiehajúcemu Tomčákovi, ktorý zblízka vyrovnal. Dukla mohla získať stratené vedenie, no F. Kunzo prestrelil a Svintek vo vyloženej pozícii namiesto strely prihral. Potom prišli chvíle hostí. V 88. minúte center Halenára Zajac spod brvna vyboxoval priamo na hlavu Lembakoaliho, ktorý aj za cenu zranenia rozhodol o víťazstve Interu. Inter mohol výsledok ešte prikrášliť, no Kunzo hlavou Zajaca neprekonal a v nadstavenom čase nepochodil ani Halenár.

Karol Brezík (tréner Interu): „Zápas prebiehal podľa našich predstáv. Zabezpečili sme dobre defenzívu, vychádzali do brejkov, mali sme aj trochu šťastia, keď sme dokázali naše kontry zakončiť a streliť gól. Kolektív sa zomkol a bolo to vidieť aj na ihrisku.“

~ ~ ~

ARTMEDIA: Bratislavská Artmedia doma stratila bod so Žilinou po remíze 1:1 (0:0). Prvý polčas bol v znamení nepresných striel oboch mužstiev na súperovu bránu. V 55. minúte Šesták po dvadsaťmetrovom sóle, keď bol navyše tiesnený jedným z obrancov domácich, otvoril skóre stretnutia - 0:1. V 69. minúte si domáci vytvorili veľký tlak, na ktorého konci bola nepresná strela J. Ďuricu. V 74. minúte zdvihol divákov zo sedadiel Fodrek, ktorý z 30 m vyprášil Trabalíkove rukavice. O tri minúty neskôr po rohu domácich a následnom zmätku pred gólmanom hostí vyrovnal striedajúci Vaščák - 1:1. Za Starým mostom sa zrodila zaslúžená remíza.

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): „Bola to zaslúžená remíza. Dostali sme gól po chybe v obrane, no nevzdali sme sa a vydolovali bod. S deľbou bodov som spokojný.“

~ ~ ~

V stredu 20. októbra sa hralo aj 2. kolo Slovenského pohára. Obhajca prvenstva v národnej pohárovej súťaži - Artmedia Bratislava hostila lídra druhej futbalovej ligy Nitru a Inter Bratislava hral v Kremničke.

Cez víkend pokračuje Corgoň liga 12. kolom, v ktorom bratislavská Artmedia hrá v Trnave a Inter privíta na Pasienkoch nováčika z Rimavskej Soboty.

Páčil sa vám článok?