Letná prestávka bola krátka, už v sobotu 16. júla sa začína nový ročník I. ligy

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Za Starým mostom možno ešte neupratali všetky stopy po oslavách majstrovského titulu a pred bránami je ďalší ročník najvyššej futbalovej súťaže. V sobotu 16. júla sa hrá úvodné kolo I. ligy. Sezóna 2005/2006 bude svojím spôsobom špecifická, pretože od budúceho ročníka by malo byť v najvyššej súťaži dvanásť tímov! Prinášame krátky pohľad na najdôležitejšie udalosti, ktoré sa čakajú v lige, na oboch bratislavských účastníkov a pár riadkov venujeme aj bratislavskému druholigistovi z Tehelného poľa.

1. LIGA: Budúcoročné majstrovstvá sveta poriadne skomplikujú dianie na starom kontinente. Okrem toho, že slovenská liga sa začne v prvej polovici júla, jej posledné jesenné kolo (celkove však už 20.), by sa malo hrať 26. novembra. Jarný začiatok je naplánovaný na 25. februára 2006, pravda, jedine v prípade, že sa nezopakuje situácia z tohtoročnej jari, keď sa pre nespôsobilé terény prvé zápasy sa hrali až v polovici marca.

ARTMEDIA: Petržalské oslavy sa rýchlo skončili. Nečudo, nasledovali párdňové dovolenky a hneď sa začala príprava na sezónu, ktorá bude pre zverencov trénera Vladimíra Weissa historická. Prvý raz v histórii totiž budú Petržalčania bojovať o účasť v najprestížnejšej pohárovej súťaži na svete - Lige majstrov. Viac o Artmedii prinášane v osobitnom materiáli.

INTER: Jedno z najlepších mužstiev jarnej časti zažilo v poslednej sezóne niekoľko šokov. Najskôr to bol katastrofálny začiatok, potom skvelá odvetná časť a medzi tým prišli žlto-čierni aj o svojho strategického sponzora Slovnaft. Nečudo, že sa objavili chýry a konci futbalu na Pasienkoch, či o zlúčení so Slovanom. Našťastie, nepotvrdila sa ani jedna správa. Futbal na Interi pokračuje a informácia o zlúčení so Slovanom bola klasická televízna kačica. S mužstvom sa rozlúčili útočník Lembakoali, dresy odovzdali aj Lörincz, či Jurko, ktorý sem prišiel len v zime, na skúške v Slavii Praha bol brankár Trabalík, rokuje sa o predĺžení zmluvy s kapitánom Kunzom, no najväčší záujem je o Halenára. Záujem o tohto hráča prejavila najlepšia trojica slovenských tímov, v čase našej uzávierky bolo najpravdepodobnejšie, že ak odíde, tak do Banskej Bystrice. Práve Halenárov predaj by mal byť tou injekciou, ktorá zachráni Interu prvoligový život...

SLOVAN: „Doplniť káder,“ také je želanie trénera Štefana Zaťka pred novou sezónou. Nečudo, minlé leto vybrakovaný druholigový káder sa síce na jar trošku doplnil, ale stále to nie je mužstvo, ktoré by mohlo sebavedomo tvrdiť, že nič iné, než postup, ho nemôže zaujímať! Pravdou je však aj to, že noví majitelia už zistili, ako to chodí v slovenskom futbale a že peniaze doň dávané nedávajú takmer žiadnu záruku, že sa raz vrátia... Fanúšikovia tak môžu tŕpnúť, pretože druholigových kandidátov na postup bude viac ako dosť. A ešte jedna nemilá informácia pre belasých priaznivcov. Po roku pôstu môžu ísť opäť na derby Slovan - Trnava. Pravda, tentoraz s účasťou trnavského béčka, ktoré postúpilo do 2. ligy. Časy sa menia...

Páčil sa vám článok?